Η ισότιμη εκπαίδευση βρήκε στέγη και στη Μάνη

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γυθείου - Η αείμνηστη Μαρ. Γιαννάκου είχε υπογράψει την ίδρυση το 2006

Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022 12:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ισότιμη εκπαίδευση βρήκε στέγη και στη Μάνη

Το πρώτο σχολικό κουδούνι ήχησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου για το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γυθείου, που βρίσκεται στην Κοινότητα Αγίου Βασιλείου Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα το έργο να αποπερατωθεί πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Αποδόθηκε έτσι στο κοινωνικό σύνολο μία αναγκαία εκπαιδευτική υποδομή βαρύνουσας σημασίας, «με γνώμονα τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού, με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών» όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αν. Μάνης.

Η νεότευκτη σχολική μονάδα δημιουργήθηκε σε οικόπεδο που είχε δωρίσει τον Οκτώβριο του 1957 η οικογένεια Μενουδάκου. Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου διενεργήθηκε το 2015 με δαπάνη του Δήμου Αν. Μάνης, επί θητείας του νυν δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου και του εκπροσώπου της ΤΚ Αγίου Βασιλείου, Παναγιώτη Μανιατάκου.

Η σχολική μονάδα ξεκινά τη λειτουργία της με έξι μαθητές. Το εκπαιδευτικό δυναμικό αποτελούν δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί, το έργο των οποίων θα επικουρούν γυμναστής και εικαστικός, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και για απασχόληση ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, λογοθεραπευτή και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

«Από την πλευρά μας ως δήμος καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να βρει τις εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά.  Διαβεβαιώνουμε δε ότι πρόθεσή μας είναι η άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του σχολείου, ενός σχολείου που ανάλογό του δημιουργείται πρώτη φορά στον δήμο μας» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, Γεωργία Λυροφώνη.

Όπως άλλωστε συμπλήρωσε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, «είναι σταθερή μας επιδίωξη η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η δημιουργία των απαραίτητων εφοδίων για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλότερη ένταξη όλων των μαθητών στην κοινωνία».

Από πλευράς Δήμου Ανατολικής Μάνης μνημονεύτηκε εξάλλου η συμβολή της αείμνηστης Λάκαινας, Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία το 2006 ως υπουργός Παιδείας είχε υπογράψει την απόφαση ίδρυσης του σχολείου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος και καλωσόρισε με ζεστασιά τους πρώτους μαθητές.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Νίκων Τζινιέρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ Φώτιος Πολίτης, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πελοποννήσου, Αντώνιος Κοκκονός, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, Σταύρος Λαμπρινάκος, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ανατολικής Μάνης, Δημήτριος Ριφουνάς, δημοτικοί σύμβουλοι και γονείς.
  Χαιρετισμούς απέστειλαν ακόμη οι βουλευτές του νομού, Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti