Δράσεις του Δήμου Ελαφονήσου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Προσεγγίζει Έλληνες της διασποράς

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2022 13:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δράσεις του Δήμου Ελαφονήσου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ελαφονήσου, το νησί αναμένεται να αποτελέσει προορισμό αναφοράς για τους Έλληνες της διασποράς μέσω της συνεργασίας με τoν οργανισμό «Global Hellenic Diaspora», που απαριθμεί πάνω από 150.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη στην εκτός αιχμής τουριστική περίοδο, της εξ΄ αποστάσεως εργασίας. 

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της δημάρχου του νησιού κ. Ευσταθίας Λιάρου και του επικεφαλής της οργάνωσης κ. Αναστάσιου Μίχου, συζητήθηκαν διεξοδικά οι λεπτομέρειες για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν μια σειρά από δραστηριότητες όπως καταδύσεις στο Παυλοπέτρι, πεζοπορία, αλιευτικό τουρισμό, μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και οινογνωσίας, επεξεργασία της ελιάς και του λαδιού, συλλογή τοπικού αλατιού και άλλα. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής του επισκέπτη στο νησί, δεδομένου ότι ο ελάχιστος χρόνος παραμονής θα είναι οι επτά διανυκτερεύσεις με προοπτική να φτάσει ακόμα και τον ένα μήνα, αφού μέσω των πακέτων θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εργάζεται από το νησί. 

Σύμφωνα με τα όσα δρομολογήθηκαν, θα ακολουθήσει ανταλλαγή προτάσεων εντός του Οκτωβρίου ενώ ο οργανισμός θα αναλάβει να επικοινωνήσει τα πακέτα αυτά στα μέλη της, προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελαφόνησος ώστε ο κάθε μελλοντικός επισκέπτης να μπορεί να διαμορφώνει το δικό του πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η Ελαφόνησος αποτελεί τον πρώτο ελληνικό προορισμό που συμβάλλεται με το Global Hellenic Diaspora.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti