Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας

Για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 11:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 2:00 μμ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας», να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση-πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- να είναι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ. και ΕΝΕΕΓΥΛ, καθώς και κάτοχοι ισότιμων προς αυτούς τίτλων της ημεδαπής σε συναφείς ειδικότητες ή να είναι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΕΠΑΛ σε συναφείς ειδικότητες.
- να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης κατά την υπογραφή της σύμβασης μαθητείας.
- να έχουν αποφοιτήσει από τις ειδικότητες όπως αντιστοιχίζονται βάσει της υπ’ αριθμ. 131149/Γ2/18-08-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2298/τ.Β/2014) ή άλλων Πράξεων του Ι.Ε.Π. ή όπως περιλαμβάνονται στα Προγράμματα Σπουδών για το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας».

Η αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Μαθητείας.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τους υποψήφιους που πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη. Τονίζεται ότι ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον υποψήφιο.

Επισημαίνεται ότι η όποια επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑΛ, καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος για το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» περιόδου 2022-2023 έχει  δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής σε μία ειδικότητα και μόνο σε ένα ΕΠΑΛ της επιλογής του, ακόμα και στην περίπτωση που ο υποψήφιος κατέχει πτυχίο σε περισσότερες από μία ειδικότητες.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, το «Μεταλυκειακό Έτους-Τάξης Μαθητείας» περιόδου 2022-2023 θα λειτουργήσει στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti