«Θα γίνει διάνοιξη της Χαμαρέτου για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης;»

Ερώτηση Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022 12:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Θα γίνει διάνοιξη της Χαμαρέτου για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης;»

Το ενδεχόμενο διάνοιξης τμήματος της οδού Χαμαρέτου στη Σπάρτη, ενόψει της μελλοντικής ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου, ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, μέσω κοινοβουλευτικής τους ερώτησης.

Αναλυτικά η ερώτηση, με αποδέκτες την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κι Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, έχει ως εξής: «Συμφώνως ενημέρωσης (προ διμήνου) κατοίκων Σπάρτης, σύντομα πρόκειται να ανεγερθεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο - 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης. Κατά τα διαφαινόμενα, έχει δρομολογηθεί η ανέγερση των εν λόγω κτηριακών συγκροτημάτων κατόπιν και της συνεχούς άσκησης πίεσης προς την κατεύθυνση αυτή της Επιτροπής Κατοίκων Νέου Κόσμου–Ψυχικού.

Ωστόσο, η υλοποίηση της ανέγερσης προσκρούει και στη διάνοιξη της οδού Χαμαρέτου, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο σημείο επί του οποίου θα ανεγερθούν τα εκπαιδευτικά διδακτήρια και όπως αναφέρει η Επιτροπή “…ένα παλαιό σπίτι, που δεν κατοικείται εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και σήμερα είναι ερείπιο, κλείνει ακριβώς στη μέση, κατά πλάτος, την οδό Χαμαρέτου…”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ερωτούν τους προαναφερθέντες υπουργούς: «Προτίθεστε όπως άμεσα διανοίξετε την αναφερόμενη οδό της Σπάρτης, προκείμενου να προχωρήσουν οι επικείμενες διαδικασίες ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti