Περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποίησε ο Θ. Τζήμερος

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2022 12:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποίησε ο Θ. Τζήμερος

Τη νότια Λακωνία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία», Θάνος Τζήμερος, συνοδευόμενος από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Πελοποννήσου και του πυρήνα της παράταξης «δημιουργία ξανά!»

Αρχικά επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων-Πακίων, τον βραβευμένο και μεγαλύτερο συνεταιρισμό της Ελλάδας. Συζητώντας με μέλη του ΔΣ και τον διευθυντή, ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού και τα νέα δεδομένα στον χώρο του ελαιολάδου. Υπενθύμισε όμως, πως στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, η παράταξή του απέτρεψε ψήφισμα έμμεσης κατάργησης των προϊόντων ΠΟΠ, μέσω της γενικής ονομασίας τους, σε «μεσογειακό» ελαιόλαδο, την οποία είχαν προτείνει Ιταλοί στην ΕΕ.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τη βιομηχανία γάλακτος «ΛΑΒΙΟΓΑΛ» στη Συκέα. Αναγνώρισε τη φιλότιμη προσπάθεια τους να παράγουν και να εξάγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου. Συζητώντας για την απαξίωση του κτηνοτροφικού επαγγέλματος, προτάθηκαν  λύσεις ώστε οι νέοι κτηνοτρόφοι να μην εγκαταλείψουν τον χώρο παραγωγής γάλακτος. Συμφώνησαν πως μια κατασκευή πρότυπης μονάδας παραγωγής κι επεξεργασίας γάλακτος, θα ήταν βασικό κίνητρο αποτροπής, στη φυγή των νέων από την κτηνοτροφία.

Η περιοδεία έκλεισε στη Μονεμβάσια, με ομιλία στο ξενοδοχείο Lazareto κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολίτες κι ενεργούς ανθρώπους στα κοινά της Λακωνίας. Οι συνομιλίες είχαν ενδιαφέρον και το ακροατήριο στάθηκε κυρίως στην πρόταση για γραμμικό φόρο (flax tax) 15% σε όλες τις επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, τη φυγή ικανών νέων στο εξωτερικό, το δημογραφικό, τον κρατισμό, τον συνδικαλισμό και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης προς το «καθισιό».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» γεννήθηκε από τον συνασπισμό της Δημιουργίας Ξανά του Θ. Τζήμερου και της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti