Ενημέρωση για δακοκτονία και σχέδια βελτίωσης Πελοποννήσου

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 12:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημέρωση για δακοκτονία και σχέδια βελτίωσης Πελοποννήσου

Τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/9, με τη συμμετοχή των διευθυντών των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας έδρας. Συζητήθηκαν τα θέματα της πορείας του προγράμματος των σχεδίων βελτίωσης και το θέμα της δακοκτονίας.

Τα σχέδια βελτίωσης υλοποιούνται στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Έχουν εγκριθεί 1.067 σχέδια, για τα οποία συζητήθηκε η πορεία επεξεργασίας και ολοκλήρωσης των αιτημάτων πληρωμής, με στόχο την ολοκλήρωση και αποπληρωμή αυτών. Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους διευθυντές να εντείνουν την προσπάθεια ελέγχου των αιτημάτων και επιπλέον να εντοπίσουν το μικρό ποσοστό του συνόλου των ενταγμένων σχεδίων που δεν θα υλοποιηθούν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διεκδίκησης της ένταξης επιλαχόντων δικαιούχων του προγράμματος.

Για το θέμα της δακοκτονίας συζητήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση και του δεύτερου δολωματικού ψεκασμού, ενώ η έλλειψη των απαραίτητων φαρμάκων για τον τρίτο ψεκασμό σε νομούς όπως η Αργολίδα, η Μεσσηνία και η Λακωνία, επιλύεται με τη δυνατότητα μεταφοράς των φυτοπροστατευτικών ουσιών από αποθέματα ΔΑΟΚ άλλων περιοχών.

Παράλληλα συζητήθηκε και η χρηματοδότηση για το έτος 2023, η οποία έχει ήδη κατανεμηθεί ανά ΔΑΟΚ και ανέρχεται στο ποσό των 4.285.000 €. Το ποσό αυτό υπολείπεται από το ζητούμενο των διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εκτιμήθηκε σε 5,5 εκ. ευρώ συνολικά για όλη την περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αύξηση της χρηματοδότησης και την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας το επόμενο έτος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti