Απορροφώνται από το τοπικό ΚΔΑΥ τα ανακυκλώσιμα του Δ. Σπάρτης

Έκλεισε η συμφωνία για τη μείωση του κόστους διαχείρισης και την αξιοποίηση υλικών

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 13:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απορροφώνται από το τοπικό ΚΔΑΥ τα ανακυκλώσιμα του Δ. Σπάρτης

Σύμβαση συνεργασίας με το τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) της «Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ», για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων/ανακυκλώσιμων υλικών, υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 27/9 ο Δήμος Σπάρτης.

Η σύμβαση υπεγράφη από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης, Γεωργία Δεδεδήμου, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Λακωνικής Βιοενεργειακής», Σταύρο Αργυρόπουλο.

Με τη συμφωνία αυτή, ο Δήμος Σπάρτης εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων από το κόστος μεταφοράς και από τα τέλη διαχείρισης στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Παλαιόχουνης. Αυτό θα επιτελεστεί καθώς θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που διοχετεύονται στο εργοστάσιο της Αρκαδίας, καθώς τα διαχωρισμένα στην πηγή υλικά θα οδηγούνται στην τοπική αποκεντρωμένη μονάδα διαχείρισης της Σπάρτης.

«Με την υπογραφή της σύμβασης θα δημιουργηθούν τοπικές μόνιμες θέσεις εργασίας και θα υπάρξει ουσιαστική συμβολή στην επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλοι μαζί μπορούμε» επισημαίνει ο Δήμος Σπάρτης.

Με προσήλωση
στην ανακύκλωση
Η Λακωνική Βιοενεργειακή ΑΕ, που έχει εγκαταστάσεις σε πάροδο στο 4ο χλμ. της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, είναι μια πρωτοπόρα εταιρεία στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συστήθηκε από μια ομάδα τριάντα Λακώνων μετόχων με σκοπό να προωθήσουν βέλτιστες πρακτικές, οικολογικές λύσεις, οικονομικά συμφέρουσες για τη νόμιμη λύση των απορριμμάτων της περιοχής.

«Είναι το προϊόν της αγάπης τους για τον τόπο, της ευαισθησίας τους για το περιβάλλον και της εξαντλημένης τους ανοχής γι αυτούς που μολύνουν τον αέρα και τη γη που ζούμε όλοι» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας». Ακόμα, υπογραμμίζεται πως «η μόνη λύση που δέχεται ως επίλυση, είναι η ανακύκλωση. Δεν νοείται λύση πέραν αυτής. Δεν νοείται να γίνουν εργοστάσια καύσης, αεριοποίησης, πλάσμα, ή όπως αλλιώς εντέχνως βαφτίζονται τα εργοστάσια που καίνε τα σκουπίδια».

Τέλος, η εταιρεία «είναι η πρώτη με κοινωνική βάση, αφού στη φάση υλοποίησης του προγράμματός της θα ενεργοποιήσει την πρόθεση των Λακώνων συμπολιτών μας να συμμετέχουν ως μέτοχοι στο εγχείρημα ώστε να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα ανήκει σε όλους και θα φροντίζει για το καλό όλων».

image2

image4

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti