Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2022 12:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η πράξη με τίτλο «Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Η εν λόγω δράση -η συνολική δημόσια δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 5.500.000 ευρώ, με συχρηματοδότηση από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)- αφορά στην παροχή συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε 1.000 ανέργους. Δικαιούχος είναι ο ΑΟΤΑ «Μοριάς» ΑΕ.

Βασικός σκοπός είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των προσόντων και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας μακροχρόνια ανέργων.

Ειδικότερα επιδιώκεται: α) η συμπλήρωση των αποκτηθεισών γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, σύμφωνα με πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα, ώστε να οδηγούν σε πιστοποίηση και απόκτηση προσόντων, β) η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων και γ) η αύξηση της απασχολησιμότητάς τους, η προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και η διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των ανέργων. Η διάρκεια κάθε προγράμματος κατάρτισης θα είναι 520 ωρών, από τις οποίες α) οι 220 ώρες αφορούν σε θεωρητική εκπαίδευση σε εξιδεικευμένα θεματικά αντικείμενα σε δυναμικούς τομείς και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας, β) οι 80 ώρες σε οριζόντιες διαθεματικές γνώσεις (Soft Skills – New Skills) και γ) οι 220 ώρες σε πρακτική άσκηση. Η συμμετοχή στις εξετάσεις για τη λήψη πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων είναι υποχρεωτική.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν διαδικασία πιστοποίησης αποκτηθέντων προσόντων /δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ.

Το σύνολο των ωφελούμενων είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti