Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2022 16:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσκεψη Αραχωβίτη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας

Τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας επισκέφθηκαν  την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον συντονιστή της ΝΕ Λακωνίας του κόμματος, Παναγιώτη Κουμουνδούρο και το μέλος της ΝΕ, Περικλή Λαμπρινό. Τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τον διευθυντή Φώτη Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νηπιαγωγεία και δημοτικά του νομού με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε από τον κ. Πολίτη για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την ετοιμότητα των σχολείων να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε βασικά λειτουργικά ζητήματα, όπως: η επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μόνιμους και αναπληρωτές δασκάλους, τα κενά των εκπαιδευτικών τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στη 2η φάση των προσλήψεων με αναπληρωτές, καθώς και τον τομέα της Παράλληλης Στήριξης, σχετικά με το αν οι προσλήψεις καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τμήματα ένταξης και τα ειδικά δημοτικά σχολεία.

Επίσης, συζητήθηκε η ενεργειακή κάλυψη των σχολικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. «Ήδη, παρατηρήθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διακοπές ηλεκτροδότησης σε δύο νηπιαγωγεία του Δ. Σπάρτης παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Σκρέκα εντός του Κοινοβουλίου ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε δημόσιες δομές» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ο Στ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε πως από την πλευρά του θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές σε όποια ζητήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti