Εγκρίθηκε το έργο οδοποιίας σε αγροτικούς δρόμους της Φάριδος

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2022 11:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκρίθηκε το έργο οδοποιίας σε αγροτικούς δρόμους της Φάριδος

Στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εντάχθηκε το έργο του Δήμου Σπάρτης με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Ανωγείων και Καμινίων ΔΕ Φάριδος Δήμου Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 433.811€.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης είχαν υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο αίτηση χρηματοδότησης, συνοδευόμενη με μελέτη και πλήρη φάκελο εγκρίσεων και δικαιολογητικών σε συνέχεια της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, προβλέπεται η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση/τσιμεντόστρωση τεσσάρων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 3.734 μέτρων στις Κοινότητες Ανωγείων και Καμινίων στη Δημοτική Ενότητα Φάριδος του Δήμου Σπάρτης, που εξυπηρετούν την πρόσβαση στις παρόδιες καλλιέργειες γεωργικής γης και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Με την εκτέλεση του έργου επιδιώκεται η διευκόλυνση της ασφαλούς χρήσης με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών των ανωτέρω οδών, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά και η βατότητα αυτών και να στηριχθεί η παραγωγική δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti