Σχέδιο εξασφάλισης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δ. Μονεμβασίας

Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2022 12:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχέδιο εξασφάλισης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δ. Μονεμβασίας

Με επιδίωξη την προώθηση του χωρικού σχεδιασμού και την ολοκλήρωση της εφαρμογής  του σχεδίου πόλης και την απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, ο Δ. Μονεμβασίας υπέβαλε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021». Στόχος να εκπονηθεί εντός των διοικητικών ορίων, Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (ΕΣΕΚΚ) προϋπολογισμού 39.680 ευρώ.

Με την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, θα καταγραφούν -ανά δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα- οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Για δε τους χώρους για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, θα γίνει ιεράρχηση βάσει κριτηρίων ως προς την αναγκαιότητα απόκτησής τους, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που έχει παρέλθει από την επιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

«Η προοπτική μιας τέτοιας διαδικασίας θα δώσει τη δυνατότητα στο δήμο να αποσαφηνίσει σημαντικά ζητήματα του χωρικού σχεδιασμού του που μένουν ανολοκλήρωτα και αρρύθμιστα για πολλά χρόνια και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του ως προς την αναγκαιότητα των χώρων αυτών για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής» σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti