Κρητικός: «Το ΚΕΕΜ έχει όλες τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2022 12:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Το ΚΕΕΜ έχει όλες τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας»

Νέα ερώτηση με αίτημα την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) της Σπάρτης κατέθεσε την Τρίτη 11/10 ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Στην κίνηση αυτή προέβη ο βουλευτής μετά και από τις συναντήσεις του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Κρητικός απαριθμεί όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που συγκλίνουν στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το στρατόπεδο διαθέτει εγκαταστάσεις σύγχρονες και ευρύχωρες που δεν χρειάζονται συντήρηση ενώ ο χώρος του είναι μεγάλος και εξυπηρετεί την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων.

Επιπλέον, όπως τονίζει ο βουλευτής, το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και δεν απαιτείται μεγάλο κόστος θέρμανσης για το χειμώνα, οπότε καθιστά τις εγκαταστάσεις λιγότερο ενεργοβόρες. Η απόστασή του από την Αθήνα είναι μόλις 2 ώρες και το κόστος μετακίνησης προσιτό.

Ακόμα, ο βουλευτής επισημαίνει πως το στρατόπεδο βρίσκεται μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου, οπότε οι νεοσύλλεκτοι έχουν δυνατότητα επιλογής για την έξοδό τους, ενώ το κόστος ζωής της περιοχής είναι χαμηλό. Συμπληρωματικά, η πόλη της Σπάρτης διαθέτει στρατιωτικά οικήματα για τη διαμονή των στελεχών, ενώ όπως υποστηρίζει ο Ν. Κρητικός, «είναι σίγουρο πως η επαναλειτουργία του στρατοπέδου θα βοηθήσει στην τόνωση και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, διότι η Λακωνία δεν διαθέτει ικανό αριθμό πανεπιστημιακών σχολών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti