«Ξέμειναν» τα ογκώδη στη Μαγούλα

Εξακολουθούν να αφήνουν υλικά σε μη προβλεπόμενα σημεία ενώ αναζητείται αποτελεσματική διαχείριση

Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2022 14:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ξέμειναν» τα ογκώδη στη Μαγούλα

Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο-τριών μηνών βρίσκονται σωρευμένα ογκώδη απορρίμματα διαφόρων… τύπων και ειδών στην περιοχή της Μαγούλας. Στη συνδετήρια οδό μεταξύ της ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας και της ΕπΟ Σπάρτης-Μυστρά, δίπλα στους κάδους, αποτίθενται κλαδιά δέντρων, στρώματα, χαρτόκουτα, σακούλες και διάφορα άλλα πιθανά κι «απίθανα» αντικείμενα, προξενώντας ένα αντιαισθητικό σκηνικό επί του οδοστρώματος, που φαίνεται πως παραμένει παγιωμένο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής στον «ΛΤ», παρά το γεγονός πως ο ίδιος απευθύνθηκε στον Δ. Σπάρτης, «δεν έχει ενδιαφερθεί κάνεις να μαζέψει τα σκουπίδια  το προηγούμενο διάστημα», με συνέπεια να κυριαρχεί η εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.

Όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει ο «ΛΤ», πέρα από την αναγκαιότητα άμεσης και βιώσιμης πρακτικής από τη διοίκηση για την ομαλή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, επαφίεται και στην υπευθυνότητα των πολιτών να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις οριζόμενες διατάξεις. Παρατηρείται συχνότατα το φαινόμενο -σε διάφορες τοποθεσίες της Σπάρτης και των περιχώρων- της άναρχης κι ανεξέλεγκτης απόρριψης πάσης φύσεως υλικών, για τα οποία δεν προβλέπεται η διοχέτευσή τους σε σημεία συλλογής απορριμμάτων (κάδοι).

Τι ισχύει για την αποκομιδή
ογκωδών δημοτικών/αστικών απορριμμάτων

Σε κάθε περίπτωση, ο Δ. Σπάρτης διευκρινίζει ότι τα ογκώδη αστικά απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα, κλπ και τα προϊόντα κηπουρικών εργασιών όπως κλαδιά, φύλλα, χόρτα, γκαζόν κλπ, δεν παραλαμβάνονται από το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου. Στο πλαίσιο βελτίωσης της οργάνωσης και εξορθολογισμού των εργασιών της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ειδικών σημείων συγκέντρωσης των παραπάνω απορριμμάτων («Πράσινα Σημεία»). Μέχρι τη δημιουργία των σημείων αυτών, η αποκομιδή τους γίνεται σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

- Οι ενδιαφερόμενοι για την απόρριψη των παραπάνω απορριμμάτων μπορούν να τα μεταφέρουν με ίδια μέσα, στους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων (ή ειδικών απορριμμάτων) του δήμου, που υποδεικνύονται από την υπηρεσία, κατά τις ώρες που αυτοί λειτουργούν.
-  Σε περίπτωση αδυναμίας του ενδιαφερόμενου να τα μεταφέρει με ίδια μέσα, αυτός οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να προβεί στη αποκομιδή τους, από κατάλληλο χώρο και βάσει του προγράμματος αποκομιδής της υπηρεσίας, αφού καταβληθεί από τον ενδιαφερόμενο το προβλεπόμενο ειδικό τέλος αποκομιδής κατά περίπτωση και για κάθε δρομολόγιο αποκομιδής.

Επισημαίνεται ότι η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς την τήρηση της παραπάνω διαδικασίας έχει σαν αποτέλεσμα την επιβολή αυστηρών προστίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες κι ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2731023241.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti