Δαβάκης: «Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ απαιτεί ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα»

Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2022 15:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης: «Η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ απαιτεί ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την προοπτική επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων εμφανίζεται ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, συνιστώντας όμως ψυχραιμία και υπομονή, καθώς όπως τονίζει το θέμα «βρίσκεται στο στάδιο της επιτελικής σχεδίασης», ενώ εκτιμά ως πιο πιθανό σημείο επαναλειτουργίας του Κέντρου κατά την ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Δαβάκη, «καθώς δεν έχουν ακόμη ληφθεί επισήμως οι τελικές αποφάσεις και εκκρεμούν ακόμη κάποια στάδια στη διαδικασία, μεταξύ των οποίων και η πολιτική απόφαση, επέλεξα όλο αυτό το διάστημα να μην προχωρήσω σε αναλυτικές ανακοινώσεις, που μάλιστα να περιέχουν και ημερομηνίες. Ο λόγος είναι απλός και προσδιορίζεται από τη σχέση μου με την πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια και από την εμπειρία μου ότι οι θριαμβολογικές ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και αναβολές».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Διάβασα τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ το “προσεχές καλοκαίρι”.

Όπως συζήτησα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, κατά την πιο πρόσφατη συνάντησή μου με αυτόν (28 Νοεμβρίου 2022), η επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ βρίσκεται στο στάδιο της επιτελικής σχεδίασης με πιο πιθανό σημείο επαναλειτουργίας την ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Καθώς, όμως, δεν έχουν ακόμη ληφθεί επισήμως οι τελικές αποφάσεις και εκκρεμούν ακόμη κάποια στάδια στη διαδικασία, μεταξύ των οποίων και η πολιτική απόφαση, επέλεξα όλο αυτό το διάστημα να μην προχωρήσω σε αναλυτικές ανακοινώσεις, που μάλιστα να περιέχουν και ημερομηνίες. Ο λόγος είναι απλός και προσδιορίζεται από τη σχέση μου με την πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια και από την εμπειρία μου ότι οι θριαμβολογικές ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και αναβολές.

Στο πλαίσιο αυτό και αντιλαμβανόμενος τον αναμενόμενο ενθουσιασμό όλων, θα συνιστούσα ψυχραιμία και υπομονή για λίγο ακόμη καιρό. Η επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ έχει δρομολογηθεί. Οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει θα αποδώσουν και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποφασίσει την επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ για νεοσυλλέκτους από όλα τα Όπλα και όλα τα Σώματα του Στρατού Ξηράς».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti