Από τις 9 Ιανουαρίου διαθέσιμη η νέα Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας

Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2023 10:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από τις 9 Ιανουαρίου διαθέσιμη η νέα Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας

Από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη η νέα ψηφιακή κάρτα ανεργίας μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet.

Η καθιέρωση της νέας κάρτας θα συνδυαστεί με τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των παροχών προς τους ανέργους και τα νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης τους.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη ψηφιακά από την εφαρμογή του Gov.gr, Wallet. Στην ψηφιακή μορφή της, η κάρτα θα είναι διασυνδεδεμένη και θα ενημερώνεται καθημερινά από το ψηφιακό μητρώο, ώστε να υπάρχει σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποια επιδόματα.

Μέσω του μηχανισμού επαλήθευσης Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα αντιληπτό το τι είδους παροχές, επιδόματα, βοηθήματα ή διευκολύνσεις θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχος της νέας ψηφιακής κάρτας ανεργίας.
Πέρα από την ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή και οι διατάξεις που προβλέπουν τη θέσπιση και των νέων ψηφιακών εργαλείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti