Πανεπιστημιακή σχολή ελαιοκομίας στη Λακωνία;

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2023 10:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανεπιστημιακή σχολή ελαιοκομίας στη Λακωνία;

Πρόταση για ίδρυση ανώτατης σχολής ελαιοκομίας με έδρα τη Λακωνία, την οποία στηρίζουν 9 καθηγητές πανεπιστημίου απ’ όλο τον κόσμο, κατέθεσε ο ελαιοπαραγωγός κι  επιχειρηματίας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Στην εκδήλωση «Βραβείων Επιχειρηματικότητας» (σσ σελ. 1 & 9), στην οποία τιμήθηκε και ο Γ. Σακελλαρόπουλος, ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση μου αυτή ανάγεται στην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης και στη χώρα μας, ενός ανώτατου επιστημονικού ιδρύματος  ελαιοκομίας, με έδρα  την περιοχή της Λακωνίας, που θα μελετά, θα ερευνά, θα μορφώνει σε υψηλό επίπεδο, θα δίνει κατευθύνσεις και γνώση σε ό,τι αφορά τα δύο βασικά και εθνικά μας προϊόντα, το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά. Προτείνω τη Λακωνία γιατί από την περιοχή μας προέρχονται οι 617 παγκόσμιες  διακρίσεις, οι οποίες έφεραν την Ελλάδα μας και την ελληνική ελαιοκομία στην 1η θέση της παγκόσμιας ποιοτικής κατάταξης ελαιολάδων».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ι. Παναρίτης, τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον φορέα, «που η αξιόλογη αυτή πρόταση κατατέθηκε στο Επιμελητήριο». Αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση και δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο θα ενεργοποιηθεί για την υλοποίησή της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti