Αθάνατος ο Μανιάτης ήρωας Π. Βλαχάκος

Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη Λάγια

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2023 11:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αθάνατος ο Μανιάτης ήρωας Π. Βλαχάκος

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στη μνήμη του Μανιάτη ήρωα, Αντιπλοιάρχου ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, ο οποίος «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης τελέστηκαν στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου στη Λάγια, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «ο ήρωας Παναγιώτης Βλαχάκος, τη δύσκολη ώρα δεν φοβήθηκε. Έκανε το υπέρτατο καθήκον και έπεσε για την πατρίδα, περνώντας στο πάνθεον των ηρώων του έθνους», επισημαίνοντας επιπλέον ότι «στον καθημερινό αγώνα των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας θα στέκονται πάντα φωτεινοί φάροι οι θυσιασθέντες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός. Οι τρεις αυτοί ήρωες απέδειξαν ότι η αγάπη για την Ελλάδα κυριαρχεί έναντι οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος. Τέτοιους πολεμιστές θέλουμε και τέτοιους πολεμιστές έχουμε!».

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας Αθ. Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, ο ανώτατος διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος Κ. Πολίτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης Γ. Λυροφώνη, ο διοικητής του ΑΤ Γυθείου, Αστυνόμος Β’ Γ. Βασιλάκος, ο υποδιοικητής της ΠΥ Αρεόπολης, Πυραγός Λ. Καρατζής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάγιας και κάτοικοι του χωριού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti