Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Τον Μάρτιο

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2023 09:11 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Συνολικά 22 τροχαία ατυχήματα με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) σημειώθηκαν τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα συνέβησαν: 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 4 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες και 15 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 20 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Μάρτιο συγκροτήθηκαν 604 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.017 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 166 παραβάσεις. 

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.651 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.775 για υπερβολική ταχύτητα, 180 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 293 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 147 για ΚΤΕΟ, 94 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 57 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 35 για παραβίαση σηματοδότη, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 31 για αντικανονικό προσπέρασμα, 3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti