Σταθμός στο Γεράκι για το 2ο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου»

Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2023 16:15 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σταθμός στο Γεράκι για το 2ο «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου»

Η διοργάνωση του 2ου «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου» (Peloponnese Food Stories), αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για θέματα τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/6) στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. 

Ο φετινός σχεδιασμός τού φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, διατηρεί τους βασικούς άξονες της τοπικότητας και της χωρικής διασποράς ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και της ανάδειξης τόσο της παραδοσιακής, όσο και μιας πιο σύγχρονης έκφρασης της τοπικής γαστρονομίας, πάντα με βάση τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Πελοποννήσου. Συγχρόνως, εμπλουτίζεται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του βιώσιμου χαρακτήρα του, όπως και ως προς την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 5 εκδηλώσεις -από μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα- και συγκεκριμένα στις περιοχές: Γεράκι Λακωνίας, Κρανίδι Αργολίδας, Βραχάτι Κορινθίας, Άνω Πόλη Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και Δημητσάνα Αρκαδίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι πολλές ακόμα γαστρονομικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και διοργανώνονται από τοπικούς φορείς, θα υποστηριχθούν οικονομικά και οργανωτικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti