Προωθούνται τα υδατοδρόμια σε Γύθειο και Μονεμβασιά

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων

Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2023 21:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προωθούνται τα υδατοδρόμια σε Γύθειο και Μονεμβασιά

Την προώθηση των υδατοδρομίων σε τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου σηματοδότησαν οι πρόσφατες αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία συνεδρίαση του φορέα, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, απασχόλησαν τα υδατοδρόμια της Λακωνίας, για τα οποία το Σώμα ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων συνολικού κόστους 100.000 ευρώ. Οι συμβάσεις είναι τριμερείς, μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δημοτικών Ταμείων των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασίας, με περιεχόμενο που αφορά την κατασκευή υδατοδρομίων σε Γύθειο και Μονεμβασιά αντίστοιχα. Στο πλαίσιο των συμβάσεων προβλέπεται η δημιουργία και η υποβολή φακέλων για την έγκριση υδάτινων περιοχών ως υδατοδρόμια στα δύο λιμάνια της Λακωνίας.

Επιπλέον, δρομολογήθηκε η κατάθεση αντίστοιχων φακέλων και για τις περιοχές του Παράλιου Άστρους Αρκαδίας και της Κοιλάδας Αργολίδας.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «πρόκειται για σημαντικές περιοχές, από τουριστική άποψη», ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία και για την Κυπαρισσία, όπως και για περιοχές στον Κορινθιακό κόλπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti