
Την ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, το απόγευμα της Τρίτης (1/8) στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας Κούμπαρη στην Παλαιοπαναγιά Φάριδος.
Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε αγιασμό, αφενός για την ύδρευση, που έφτασε πλέον στην ιερά μονή ύστερα από οργανωμένη προσπάθεια, αφετέρου για το νέο μήνα που αποτελεί και μήνα της Παναγίας.
Με την ολοκλήρωση της παράκλησης τον λόγο πήρε ο καθηγούμενος της μονής και ιεροκήρυκας της ΙΜΜΣ, αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «για όλα τα θεάρεστα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη μονή», αρχικά προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια προς τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη «για το ανύστακτο ενδαφέρον και την καθοδήγησή του». Επίσης, ο π. Ραφαήλ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις Ενορίες Παλαιοπαναγιάς, Ξηροκαμπίου και Ανωγείων, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παλαιοπαναγιάς «και προς όλους όσοι συμπαραστέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αναβίωσης της μοναστικής ζωής στον ευλογημένο αυτό τόπο».
Η εσπερινή λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με πνευματική ομιλία του Μητροπολίτη Ευσταθίου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τόσο τον π. Ραφαήλ, όσο «και όλους όσοι έχουν συμβάλει στην αναγέννηση του ευλογημένου αυτού χώρου», επισημαίνοντας παράλληλα «τη σπουδαιότητα των μοναστηριών, ως πνευματικών φάρων και σταθμών ψυχικής γαλήνης».
Κατακλείοντας την ομιλία του, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε «στη Θεομάνα και μάνα όλων, την Υπεραγία Θεοτόκο, που πάντα στέκεται δίπλα μας για να μας παρηγορήσει, να μας γαληνεύσει και να μας καθοδηγήσει».
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών