Με υπουργούς στην Αθήνα συναντήθηκε η Δημοτική Αρχή Σπάρτης

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2023 11:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με υπουργούς στην Αθήνα συναντήθηκε η Δημοτική Αρχή Σπάρτης

Με τους υπουργούς Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικογενειακής Πολιτικής πραγματοποίησε συναντήσεις την Τρίτη (8/8) αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης.

Επικεφαλής ήταν ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Χρήστο Κανακάκο και Δήμητρα Παπανικολάου, τον διευθυντή της ΔΕΥΑ Σπάρτης Ηλία Τρακάκη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αφυσσού Μανώλη Φριτζίλα.

Πρώτη στάση της αποστολής του Δήμου Σπάρτης ήταν το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου υπήρξε επαφή με τον Λάκωνα υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και ο προγραμματισμός της ανακήρυξης του πρώην υπουργού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη  σε επίτιμο δημότη Σπάρτης, σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει ο δήμος την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. 

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι του Δ. Σπάρτης μετέβησαν στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του δήμου στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού και του αθλητισμού που χαρακτηρίστηκαν ως οι «βαριές βιομηχανίες» της περιοχής. Επιπλέον, οι περαιτέρω δυνατότητες χρηματοδότησης της ΔΕΥΑ Σπάρτης συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης συναντήθηκε και με την υπουργό Οικογενειακής Πολιτικής, Σοφία Ζαχαράκη, όπου συζητήθηκαν θέματα πρόνοιας, στήριξης της οικογένειας, καθώς κι ανάπτυξης ειδικών προγραμμάτων δημιουργικότητας και δια βίου μάθησης για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Επιπλέον, εξετάστηκε και η δυνατότητα συνεργασίας του δήμου με φορείς όπως η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προκειμένου να αναπτυχθούν περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti