Ηλεκτρονικές πινακίδες τοποθετούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2023 11:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ηλεκτρονικές πινακίδες τοποθετούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Με καλούς ρυθμούς εξελίσσεται η εργολαβία για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) οδικής κυκλοφορίας σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν στην Κορινθία δύο από τις εν λόγω πινακίδες, μια στην Εθνική οδό Ισθμού - Επιδαύρου και μια στον κόμβο Γκα, ενώ στην Λακωνία προχώρησε η τοποθέτηση των ιστών στήριξης για τις ανάλογες πινακίδες. Συγκεκριμένα, μία πινακίδα είναι έτοιμη να εγκατασταθεί στον ΕπΟ Σπάρτης-Γυθείου, στην είσοδο των Αιγιών Δ. Ανατ. Μάνης, ενώ μία ακόμα έχει εντοπιστεί πλησίον της γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα.

Από την περασμένη εβδομάδα, εξ άλλου, έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφικές εργασίες στην Αρκαδίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των βάσεων σε όλες τις θέσεις που θα τοποθετηθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες στη Μεσσηνία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση συνολικά 25 πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει εγκατάσταση 5 πινακίδων ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να εξυπηρετούν τους οδηγούς με μηνύματα πολιτικής προστασίας, κατάστασης του οδικού δικτύου, αλλά και να ενημερώνουν για σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές διοργανώσεις είτε της Περιφέρειας είτε άλλου φορέα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti