Ν. Γρηγοράκου:«Τραγικές συνθήκες των Δημοσίων Δομών Υγείας στον νομό Λακωνίας»

Τρίτη, 22 Αύγουστος 2023 10:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Γρηγοράκου:«Τραγικές συνθήκες των Δημοσίων Δομών Υγείας στον νομό Λακωνίας»

Για τις συνθήκες που επικρατούν στις δημόσιες δομές υγείας της Λακωνίας υπέβαλαν ερώτηση στον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νάγια Γρηγοράκου και Γιάννης Τσίμαρης.

Στην παρέμβασή τους οι δυο βουλευτές επισημαίνουν πως «εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ, που η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει με πρόχειρες και εμβαλωματικές λύσεις, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης καθώς και τα Κέντρα Υγείας Σπάρτης και Γυθείου, βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργικής κατάρρευσης». 

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «οι γιατροί του Γ.Ν. Σπάρτης οδηγούνται σε παραίτηση, εξαιτίας των εξαντλητικών ωραρίων και της εφημεριακής υπερεξόντωσης, παράγοντες οι οποίοι συντελούν στην απαξίωση τόσο του επιστημονικού τους έργο, όσο και της προσφοράς τους. 

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές, «η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις όποιες ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό, προχωρά στη διάλυση των Κέντρων Υγείας Σπάρτης και Γυθείου μέσω εντολών για αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανασφάλιστους πολίτες που μέσα από αυτές τις ενέργειες ουσιαστικά μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη». 

Η Ναγια Γρηγοράκου και ο Γιάννης Τσίμαρης ισχυρίζονται πως η «“λύση” της μετακίνησης και της ετεροαπασχόλησης των αγροτικών γιατρών του Κ.Υ. Γυθείου, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες στο Γ.Ν. Σπάρτης, είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι οι αγροτικοί γιατροί καταγγέλλουν πως αναγκάζονται να εφημερεύουν, έχοντας καλύψει τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, χωρίς να υπάρχει διαρκής παρουσία Επιμελητή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και με την απουσία γιατρών νευραλγικών ειδικοτήτων». 

«Είναι σαφές πως όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τα ΤΕΠ να στελεχώνονται και να λειτουργούν με γιατρούς που δεν έχουν την απαιτούμενη κλινική εμπειρία για την αντιμετώπιση δύσκολων και απαιτητικών περιστατικών», καταλήγουν οι δυο βουλευτές και ερωτούν τον υπουργό:
«-Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών που θα καλύψουν τα κενά τόσο στο Γ.Ν. Σπάρτης όσο και στα Κ.Υ. Σπάρτης και Γυθείου;
-Σε ποιες ενέργειες δεσμεύεστε να προχωρήσετε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κόπωση του ιατρικού προσωπικού λόγω εφημεριών στις Δομές Υγείας του Νομού Λακωνίας;
-Με ποιους τρόπους σκοπεύετε να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των Κ.Υ. Σπάρτης και Γυθείου;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti