Υπογράφηκε η σύμβαση για την κουνοποκτονία στην Πελοπόννησο

Βελτιωμένη η εικόνα στις περιοχές με προβλήματα

Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2023 10:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κουνοποκτονία στην Πελοπόννησο

Τη σύμβαση που αφορά στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2023, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. 

Το πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.922.688 ευρώ, έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση και διαχείριση των κουνουπιών και την πρόληψη της εμφάνισης επιδημικών φαινομένων νοσημάτων σε επιστημονική βάση και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ένωσης Φορέων, που συγκροτείται από κοινοπραξία εταιρειών και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρύτανης του οποίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ήταν παρών κατά τη διαδικασία στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε «μια πολύ καλή ημέρα», σημειώνοντας ότι λόγο για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης αποτέλεσε μία προσφυγή που είχε κατατεθεί, θέμα που πλέον έχει καταλήξει ευνοϊκά για την Περιφέρεια, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πολυεπίπεδη συνεργασία που έχει με τον οργανισμό.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ. «Βρίσκαμε πάντα τρόπους να το συνεχίζουμε, δεν εγκαταλείψαμε καμία περιοχή», τόνισε. «Μετά από τη σημερινή υπογραφή, όμως, θα υπάρξει επιπλέον ένταση των προσπαθειών», υπογράμμισε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις περιοχές της Σκάλας στη Λακωνία και της δυτικής Μεσσηνίας, όπου είθισται να παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του θεσσαλικού ΑΕΙ Χαρ. Μπιλλίνης επισήμανε επίσης την πολύ καλή συνεργασία του Ιδρύματος με την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς. Ιδιαίτερα δε, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, σημειώνοντας ότι πλέον καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti