Ερώτηση Κρητικού για την άρση προστίμου ανυποταξίας

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2023 10:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερώτηση Κρητικού για την άρση προστίμου ανυποταξίας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με θέμα την άρση του προστίμου ανυποταξίας στις περιπτώσεις επιγενομένης υπηρετήεως, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. 

Με την παραπάνω ερώτηση, ο βουλευτής θέτει ενώπιον των αρμοδίων υπουργών το ζήτημα του χρηματικού προστίμου που επιβάλλεται στους ανυπότακτους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομική τους κατάσταση ή η συνδρομή λόγων ανωτέρας βίας. 

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται, ύψους 6.000 ευρώ, αποτελεί μια σοβαρή κύρωση, στην οποία πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», σημειώνει ο κ. Κρητικός. 

Το κύριο και πλέον σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί εκατοντάδες στρατευσίμους, τόσο από τη Λακωνία, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι ότι το πρόστιμο επιβάλλεται ακόμη και σε στρατευσίμους οι οποίοι, με καθυστέρηση κάποιων μηνών ή και λίγων ημερών, υπηρετούν τη θητεία τους και εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής Λακωνίας τονίζει προς τους αρμοδίους υπουργούς ότι «η διαγραφή των βεβαιωμένων προστίμων ανυποταξίας, για όσους έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, αποτελεί τόσο ηθικό καθήκον και πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και ένα μέτρο που θα δώσει κίνητρο για την αύξηση του αριθμού των κατατασσομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις, επ’ ωφελεία της εθνικής ασφαλείας και του δημοσίου συμφέροντος».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti