Σπύρος Τζινιέρης: «Ήρθε η ώρα για την νέα γενιά να βγει μπροστά»

Ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος μιλά για τη συμμετοχή του στις εκλογές

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2023 19:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπύρος Τζινιέρης: «Ήρθε η ώρα για την νέα γενιά να βγει μπροστά»

Τις σκέψεις και τα κίνητρα που τον ώθησαν να λάβει μέρος στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, στο πλευρό του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, μοιράζεται ο Λάκωνας αρχιτέκτονας Σπύρος Τζινιέρης, σε μία πρώτη απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες.

Ξεδιπλώνοντας πτυχές της προσωπικότητάς του, εξηγεί τα σημεία ταύτισης με τον επικεφαλής της παράταξης στην οποία συμμετέχει και καταθέτει την οπτική του για την επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση.

«Θεωρώ πως ο τρόπος που επιλέγει και ψηφίζει ο πολίτης σήμερα έχει πλέον αλλάξει. Ο πολίτης έχει αισθητήριο, διακρίνοντας πλέον τον επικοινωνιακό καταιγισμό χωρίς ουσία, από μία συνεπή πορεία μέσα στα χρόνια. Προτιμάει να γνωρίζει πώς ο υποψήφιος υπηρετεί ένα όραμα μέσα από την καθημερινή του δραστηριότητα, ώστε όταν τον εκλέξει ως εκπρόσωπό του, να κάνει το ίδιο από την νέα του θέση ευθύνης κι εκεί.

Προσωπικά, έχοντας εργασθεί ήδη από το 2ο έτος φοίτησής μου -το 2003- στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών τόσο σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία, όσο και στη Νιγηρία το 2011, σχεδιάζοντας αεροπορικές εγκαταστάσεις, επέλεξα συνειδητά τη Λακωνία για να δημιουργήσω αρχιτεκτονικό έργο με την ποιότητα που αρμόζει στην περιοχή. Τη Λακωνία, όπου και τελείωσα το Γυμνάσιο και Λύκειο, που ήταν μία από τις εννέα διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, στις οποίες έχω ζήσει λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου Νίκωνα Σ. Τζινιέρη.

Χωρίς την επανάπαυση σε εύκολες λύσεις, υπηρετούσα το όραμά μου για την δημιουργία έργων με καινοτόμα εργαλεία και λύσεις, αλλά κυρίως με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του τόπου. Έργα μου έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, ενώ παράλληλα έχουν εκτεθεί σε αντίστοιχες εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου. Οι συνάδελφοί μου με εκλέγουν από το 2016 σταθερά εκπρόσωπό τους (μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)και με τοποθετούν ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Με τον Δημήτρη Πτωχό, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ταιριάξαμε αμέσως στον τρόπο που προσεγγίζουμε το αντικείμενό μας ως συνάδελφοι μηχανικοί: Με καινοτομία, ποιότητα, έχοντας προσλαμβάνουσες από όλο τον κόσμο, αλλά εκτελώντας έργο στον τόπο μας, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητές του. Είναι γεγονός ότι η περίοδος της κρίσης προκάλεσε μία μεγάλη απογοήτευση στους νέους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν για τα κοινά. Δέχτηκα την πρότασή του να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, σκεπτόμενος ότι η περίοδος αυτή πέρασε και πιστεύω πως τώρα ήρθε η ώρα για την νέα γενιά που έχει δώσει εξετάσεις, να βγει μπροστά!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti