Καθηλωμένα για ώρες τα πλοιάρια στην Ελαφόνησο

Μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2023 15:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθηλωμένα για ώρες τα πλοιάρια στην Ελαφόνησο
Για περισσότερες από τρεις ώρες έμειναν καθηλωμένα τα ferry boats της Ελαφονήσου, με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου", τα δρομολόγια διεκόπησαν περίπου στις 11.30' το πρωί της Κυριακής (10/9), λόγω μηχανικής βλάβης που προέκυψε σε ένα από τα ferry boats τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το σημείο της Πούντας προς το νησί. 
 
Συγκεκριμένα, το πλοιάριο υπέστη βλάβη σε μια από τις μηχανές του, όταν κάβος (καραβόσχοινο) μπλέχτηκε στην προπέλα του. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης  6-7 Μποφόρ.
 
Ταυτόχρονα, από την πλευρά της Ελαφονήσου, πλοιάριο έμφορτο με περίπου 20 οχήματα και 50 επιβάτες, το οποίο είχε αποπλεύσει προς Πούντα, αναγκάστηκε να επιστρέψει και να μείνει καθηλωμένο στον μώλο του νησιού, αναμένοντας ενημέρωση. Κατά την τρίωρη διακοπή των δρομολογίων, δεκάδες οχήματα και επισκέπτες της Ελαφονήσου συνωστίζονταν στο λιμάνι προκειμένου να αναχωρήσουν, γεγονός που επέτεινε την ταλαιπωρία.
 
Τελικά, λίγο μετά τις 2.30'  το μεσημέρι, μετά από αυτοψία, ο λιμενάρχης Νεαπόλεως έδωσε άδεια απόπλου των ferry boats.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό αναμένεται να γίνουν γνωστές με επίσημη ενημέρωση από το οικείο Λιμεναρχείο.
 
φωτό αρχείου 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti