Επιστροφή για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα θρανία

Με αγιασμό στις σχολικές μονάδες (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2023 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστροφή για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα θρανία

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Λακωνίας, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024. Οι σχολικές μονάδες του νομού υποδέχθηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα και απρόοπτα, ενώ πραγματοποιήθηκε και η διανομή των βιβλίων.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έγιναν αποδέκτες ευχών από εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας και των τοπικών αρχών για μια χρονιά γεμάτη πρόοδο, υγεία και επιτυχίες. Παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευστάθιου, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου, 3ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Σπάρτης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Αγιασμού, ο Ιεράρχης εξέφρασε πατρικά λόγια αγάπης προς τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους συμβούλεψε να πορεύονται στον δρόμο του Χριστού, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά. 

Στη συνέχεια, ευχές για το νέο σχολικό έτος απηύθυνε στους μαθητές ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το σχολείο είναι χώρος δημιουργίας και χαράς, χώρος που καλλιεργείται το μυαλό και η ψυχή», ενώ σημείωσε πως θα στέκεται πάντα δίπλα σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προκειμένου από κοινού να προωθούν λύσεις στα προβλήματα που τυχόν θα ανακύπτουν. 

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος αφού ευχήθηκε μια εποικοδομητική χρονιά τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς, παρακίνησε τα παιδιά να ακολουθούν την προσταγή του Σωκράτη, ο οποίος έλεγε «φρόντισε από μόνος σου να γίνεις καλύτερος, για να μπορείς να βελτιώνεις και τους άλλους». 

«Μια καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη» ευχήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης στους μαθητές, ο οποίος μάλιστα τους προέτρεψε να αγαπήσουν στη ζωή τους, αυτό που θα επιλέξουν να καταπιαστούν. 

Τέλος, τον κύκλο των χαιρετισμών έκλεισε ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, τονίζοντας στους μαθητές πως η εκπαίδευση πρέπει να στηριχθεί αμέριστα από όλους τους φορείς, ενώ ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του μια δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti