Επάνοδος στις τάξεις χωρίς «φύλακα-άγγελο» νοσηλευτή

Καταγγελία για ελλείψεις σε δημοτικά σχολεία της Σπάρτης

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2023 10:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επάνοδος στις τάξεις χωρίς «φύλακα-άγγελο» νοσηλευτή

Με το πρώτο κουδούνι που σήμανε την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες για τη νέα σχολική χρονιά ήχησαν και τα πρώτα «καμπανάκια» σε ορισμένες μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, δέκτης παραπόνων για ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές έγινε ο «ΛΤ». Γονέας μαθητή κατήγγειλε ότι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τη Δευτέρα (11/9), δεν υπήρχε νοσηλευτής για να καλύψει το ολοήμερο πρόγραμμα (2:00-4:00 μμ), παρά μόνο για το ημερήσιο (8:00 πμ-2:00 μμ). Όπως τονίζει ο καταγγέλλων, το παιδί του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βάσει νόμου δικαιούται την παρακολούθηση από τον ειδικό επιστήμονα. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, ενημέρωσε αρμόδια πρόσωπα και υπηρεσίες, λαμβάνοντας την απάντηση -σύμφωνα με τον ίδιο- ότι στην παρούσα φάση υπάρχει αδυναμία στελέχωσης με νοσηλευτή για το ολοήμερο πρόγραμμα. Ο γονέας απευθύνθηκε και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σπάρτης, καλώντας τον κ. Εισαγγελέα να παρέμβει και να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτή η στελέχωση με νοσηλευτή για το ολοήμερο πρόγραμμα, αν και είχε προβεί σε έγκαιρη κοινοποίηση των σχετικών δικαιολογητικών.

«Υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, που έχουν προβλήματα υγείας, που δεν μπορούν να τα αφήσουν με ασφάλεια στο σχολείο. Οι γονείς καλούνται να αναλάβουν και τον ρόλο του νοσηλευτή», λέει με πικρία και δυσαρέσκεια ο γονέας που μίλησε στον «ΛΤ» και ζητεί την άμεση παρέμβαση υπευθύνων αρχών και φορέων για να βρεθεί μόνιμη λύση.

Το σοβαρό αυτό θέμα για παιδιά που χρήζουν φροντίδας από σχολικό νοσηλευτή αναμένεται μάλιστα να φτάσει μέχρι τα έδρανα της Βουλής με την υποβολή κοινοβουλευτικής ερώτησης από βουλευτή της Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δύο σχολικές μονάδες στον Δήμο Σπάρτης αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές. Ο «ΛΤ» θα ερευνήσει το θέμα και θα επανέλθει με λεπτομερέστερα στοιχεία, εφόσον αυτά προκύψουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti