Τη Νεάπολη και την Ελαφόνησο επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, έχοντας στο πλευρό του τους βουλευτές ΝΔ Λακωνίας, Νεοκλή Κρητικό και Θανάση Δαβάκη.
Ο Δημήτρης Πτωχός συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων των περιοχών, ακούγοντας τις ανάγκες τους. Παράλληλα, παρουσίασε το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, εστιάζοντας στην αναβάθμιση των υποδομών, στην προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Αναχωρώντας από την περιοχή των Βατίκων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε:
«Η Νεάπολη και η Ελαφόνησος αποτελούν στολίδια όχι μόνο για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο, αλλά για όλη την Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι, οι τουρίστες στέλνουν από εδώ σε όλο τον κόσμο ορισμένες από τις πιο όμορφες εικόνες της χώρας. Θέλουμε να προσελκύουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, σε ακόμα μεγαλύτερη περίοδο. Και έχουμε το σχέδιο να το πετύχουμε, διευκολύνοντας την πρόσβαση, αναβαθμίζοντας συνολικά τις υποδομές και αναδεικνύοντας το φυσικό και τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής. Όλοι μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, με τη Νεάπολη και την Ελαφόνησο στην πρώτη γραμμή».
Στη συνέχεια, ο κ. Πτωχός, συνοδευόμενος πάντα από την ομάδα των υποψηφίων του στη Λακωνία και τους τοπικούς βουλευτές, περιόδευσε στα Παπαδιάνικα, τον Ασωπό, τη Συκιά και τους Μολάους του Δήμου ΜΟνεμβασίας, όπου ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους.
«Παρά τη σωματική κούραση, η επικοινωνία μας με τους πολίτες μας γεμίζει όλους κουράγιο και ελπίδα για τη μάχη της 8ης Οκτωβρίου. Δε θα σταματήσω να αναφέρομαι στις αστείρευτες δυνατότητες που έχει αυτή η περιοχή, για να πρωταγωνιστήσει στην νέα αναπτυξιακή πορεία που σχεδιάζουμε για τον τόπο μας.», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστα».