Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη νέα φάση της συμμαχίας EUNICE

Για την ενδυνάμωση των φοιτητών

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2023 13:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη νέα φάση της συμμαχίας EUNICE

Στη δεύτερη φάση της εισέρχεται η Συμμαχία EUNICE στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με στόχο την ενδυνάμωση των φοιτητών και φοιτητριών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων και ευκαιριών. Αυτός ο δεύτερος κύκλος του EUNICE-European University for Customized Education (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Εξατομικευμένη Εκπαίδευση) ξεκινά το Νοέμβριο του 2023, με χρηματοδότηση ύψους 14 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία EUNICE αποτελείται από δέκα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υπεύθυνα για την εκπαίδευση 150.000 φοιτητών/τριων. Περιλαμβάνει 60 σχολές, 15.000 καθηγητές/τριες και διοικητικό προσωπικό και επιστημονικό έργο που αποτυπώνεται σε περισσότερες από 280.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE πραγματοποίησε πανηγυρική Γενική Συνέλευση στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια (Ιταλία) την παραμονή της τρίτης επετείου από την έναρξη του έργου και πριν την εκκίνηση της νέας φάσης του στην οποία συμμετέχει ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι πρυτάνεις και εκπρόσωποι των δέκα Πανεπιστημίων της συμμαχίας έκαναν απολογισμό της έως τώρα πορείας του έργου και εκτίμηση της μελλοντικής της πορείας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πτυχίων και συνεργασίας στον τομέα της έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, την Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ευθαλία (Έλια) Χατζηγιάννη, τον Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Νικόλαο Βώρο και τη Λέκτορα κ. Αρετή Βογοπούλου.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο EUNICE ως εργαλείο ανάπτυξης και διεθνοποίησης του Πανεπιστήμιου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση των φοιτητών/τριων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα κοινά μαθήματα που προσφέρονται.
Tο πρόγραμμα συμπεριελάμβανε, εκτός από τη συνάντηση των πρυτάνεων, συναντήσεις μεταξύ των αντιπρυτάνεων και άλλων εκπροσώπων των πανεπιστημίων για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της κινητικότητας όσο και συναντήσεις με εκπροσώπους φοιτητών/τριων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρέχονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: uop.gr/eksostrefeia/eunice και eunice-university.eu

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti