Μετεγγραφές φοιτητών και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος

Ερώτηση του Ν. Κρητικού προς Πιερρακάκη και Χατζηδάκη

Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2023 10:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετεγγραφές φοιτητών και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος

Με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατέθεσε ερώτηση τη Δευτέρα (25/9) στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη και στον υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών του έτους 2023-2024 και στην ανάγκη να αυξηθεί το κατά κεφαλήν όριο εισοδήματος, ειδικά για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους.

Αναλυτικά, ο κ. Κρητικός αναφέρει : «Λαμβάνω μηνύματα συμπολιτών μου, τα παιδιά των οποίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα εκτός του τόπου διαμονής της οικογένειας», σημειώνει και προσθέτει: «Οι προσπάθειες και οι κόποι ετών ανταμείφθηκαν, όμως η κάλυψη των φοιτητικών αναγκών αποτελούν διαχρονική πηγή άγχους για τους γονείς. Άγχος, που επιτείνεται όταν οι γονείς καλούνται ν’ ανταποκριθούν στα έξοδα άνω του ενός φοιτητικού σπιτιού».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Λακωνίας εστιάζει στο οικονομικό κριτήριο βάσει και του οποίου μοριοδοτούνται οι αιτήσεις: «Υπογράμμισα την αναγκαιότητα αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος, ειδικά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, εξηγώντας συγχρόνως αναλυτικά το διαμορφούμενο πλαίσιο», διευκρινίζει και καταλήγει πως «η ενεργειακή και πληθωριστική πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία, απόρροια της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, δυσκολεύει σημαντικά τα νοικοκυριά, παρά το μείγμα πολιτικών που η Κυβέρνηση εφαρμόζει συστηματικά για την ανάσχεσή της».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti