Παρουσιάστηκε στη Σπάρτη το πρόγραμμα υποτροφιών «FLEX»

Έως 10 Οκτωβρίου υποβολή αιτήσεων

Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2023 23:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκε στη Σπάρτη το πρόγραμμα υποτροφιών «FLEX»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (4/10) η παρουσίαση του προγράμματος «FLEX» (Future Leaders Exchange) στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η υπεύθυνη του Συμβουλίου Αμερικανικών Σπουδών στην Ελλάδα, Αναστασία Φράγκου, προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν πλήρη υποτροφία, προκειμένου να βρεθούν στις ΗΠΑ για ένα ακαδημαϊκό έτος, να φιλοξενηθούν από οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε ένα αμερικανικό σχολείο. 

Η επιλογή των μαθητών διενεργείται μέσω ενός αξιοκρατικού δωρεάν διαγωνισμού, που είναι ανοιχτός σε όσους και όσες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ η δράση είναι ανοιχτή και σε μαθητές με αναπηρίες.

Τα κριτήρια συμμετοχής είναι τα εξής:
- Να φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου και να έχουν ημερομηνία γέννησης από 15 Ιουλίου 2006 έως και 15 Ιουλίου 2009.
- Να έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του 13,1/20.
- Να έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
- Να είναι Έλληνες πολίτες και να δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.
- Να πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις ΗΠΑ. 

Το πρόγραμμα «FLEX» χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση και από το 1993 έχει προσφέρει περισσότερες από 29.000 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες από 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας.
Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα www.greece.americancouncils.org.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti