Γεγονός η πρώτη μπύρα με ελαιόλαδο

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2023 07:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γεγονός η πρώτη μπύρα με ελαιόλαδο

Η Green Beer είναι η πρώτη πράσινη μπύρα με ελαιόλαδο. Το προϊόν ισπανικής προέλευσης, διαπιστευμένο ως το πρώτο στο είδος του και βραβευμένο για καινοτομία στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας τροφίμων Sial, δοκιμάζεται στο «ShowRum – Italian Rum Festival», μια έκθεση αφιερωμένη στα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου από ζάχαρη.

Το « Oliba», που παράγεται με ελιές Πυρηναίων σε στυλ Bohemian Pilsner, είναι φτιαγμένο με βύνη κριθαριού και σίτου, λυκίσκο, μαγιά, εκχύλισμα ελιάς, συμπύκνωμα καρθάκου και σπιρουλίνα. Στη διαδικασία παρασκευής, το εκχύλισμα ελιάς προστίθεται μετά τη διαδικασία της ζύμωσης και το πράσινο χρώμα της μπύρας δίνεται από το εκχύλισμα ελιάς και τη σπιρουλίνα. Η μπύρα είναι χωρίς γλουτένη, ενώ στο οσφρητικό επίπεδο υπάρχουν νότες ελιάς και διακριτικές νότες φύλλου ελιάς.

«Ξεκινήσαμε να το διανέμουμε στην Ιταλία στις πόλεις Viterbo, Chieti και Bari και εργαζόμαστε για να το παρουσιάσουμε σε άλλες τοποθεσίες. Το καταναλωτικό του κόστος είναι μεταξύ 4 και 5 ευρώ. Το προϊόν κατασκευάζεται από τον όμιλο Costa και αυτή τη στιγμή διανέμεται ήδη σε διάφορα μέρη του κόσμου», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Oliba Green Beer, Fabrizio Calvani, στο olivonews.

Το OlivoNews είχε ήδη καλύψει αυτό το προϊόν πριν από 10 μήνες, με αφορμή το βραβείο που έλαβε στην έκθεση Food Innovation. Υπενθυμίζεται ότι ο Ivan Caellas Colomés, Διευθύνων Σύμβουλος της OliBa Green Beer, εκμυστηρεύτηκε ότι η έμπνευση για την μπύρα ήρθε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ελαιολάδου που φιλοξενούσε στο κτήμα της εταιρείας του. Έτσι, δημιούργησε μια craft μπύρα με ελιές από ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή, ικανή να εμφυσήσει τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα των ίδιων των ελιών, με ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση