«Σταυρώθηκαν» και με το (πολύ) παραπάνω

Οι πρώτοι των πρώτων στους δήμους της Λακωνίας

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2023 16:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σταυρώθηκαν» και με το (πολύ) παραπάνω

Τα πήραν όλα κι έφυγαν ή καλύτερα έλαβαν «χρυσή» επιταγή εισόδου στα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Η γνωστή λαϊκή ρήση ταιριάζει γάντι με τη σταυρο-συγκομιδή των υποψηφίων που ξεχώρισαν και μάλιστα εμφατικά στους δήμους της Λακωνίας.

Τη στιγμή που η καταμέτρηση των ψήφων και η επισημοποίηση της σταυροδοσίας από τα Πρωτοδικεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οι επιδόσεις ορισμένων προσώπων παρουσιάζονται άκρως θεαματικές και ίσως απρόσμενες, αν και για κάποιους δεν ήταν έκπληξη ότι οι κάλπες θα τους «λάτρευαν».

Με βάση την ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Λυροφώνη, από την παράταξη του επανεκλεγέντα δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου, είδε τουλάχιστον 1.115 συμπολίτες της να της προσφέρουν απλόχερα προτίμηση. Υψηλή απήχηση είχε και η αντιδήμαρχος Ελένη Δρακουλάκου που συγκέντρωσε 1.019 ψήφους.

Στον Δήμο Ευρώτα, «υγιεινό περίπατο» έκανε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιφλής από τον συνδυασμό του επανεκλεγέντα Δήμου Βέρδου με 1.753 σταυρούς.

Στο Δήμο Μονεμβασίας, η Παναγιώτα Αλειφέρη, στενή συνεργάτιδα του επανεκλεγέντα δημάρχου, Ηρακλή Τριχείλη, παρέμεινε σταθερή δύναμη καταλαμβάνοντας 1.208 ψήφους.

Στον Δήμο Σπάρτης προηγείται μεταξύ όλων των υποψηφίων ο Ηλίας Κανελλάκης από την παράταξη της Ντίας Τζανετέα, «πιάνοντας» 844 σταυρούς.

Στον Δήμο Ελαφονήσου, ο Αντώνης Αρώνης από τον συνδυασμό της Έφης Λιάρου βρίσκεται πρώτος ανάμεσα στη συνολική λίστα υποψηφίων με 136 σταυρούς.

Μακάρι οι παραπάνω και όλοι όσοι πάρουν «εισιτήρια» για τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια να τιμήσουν την ισχυρή εντολή και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που οι ίδιοι καλλιέργησαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti