Άρχισαν οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Μέχρι τις 27/10 η προθεσμία

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2023 09:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άρχισαν οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας https://transfer.it.minedu.gov.gr μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 μμ. 

Η εξέταση των αρχικών αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι ενστάσεις και οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές.

Κατά την παραπάνω προθεσμία δύναται να υποβάλουν αιτήσεις οι φοιτητές για:
- μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους, από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, από φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις.

- φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,

-από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),

- από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti