Καταγγέλλουν επικίνδυνα κτίρια σε 2ο Δημοτικό-3ο Νηπιαγωγείο Σκάλας

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2023 16:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταγγέλλουν επικίνδυνα κτίρια σε 2ο Δημοτικό-3ο Νηπιαγωγείο Σκάλας

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Ευρώτα, επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κτίριο του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου της Σκάλας.

Όπως αναφέρεται, από τον Οκτώβριο του 2022 ο Σύλλογος Γονέων είχε καταγγείλει εισροή υδάτων σε αίθουσες του σχολείου και ζητούσε έλεγχο του κτιρίου και άμεση αποκατάσταση κάθε ζημιάς. Μάλιστα, από τις εργασίες μόνωσης που ξεκίνησαν πρόσφατα διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στο κτίριο. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν «σοβαρές διαβρώσεις που οδήγησαν στο να κλείσει η κεντρική είσοδος του κτιρίου και οι μαθητές να εισέρχονται στις αίθουσες από την πλαϊνή είσοδο των τουαλετών. Το πρόβλημα επηρεάζει τον προαυλισμό των μαθητών τόσο του Δημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου.»

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα  καταγγέλλει πως, «είχαμε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή είχε πει ότι θα γινόταν η αποκατάσταση, χωρίς χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις». Και προσθέτει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι οι αντισεισμικοί, αντιπλημμυρικοί και στατικοί έλεγχοι των σχολείων μας δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή. Προτεραιότητά τους είναι το σκουπιδοεργοστάσιο της "ΤΕΡΝΑ", έργα βιτρίνας, εργολαβίες και ό, τι έχει σχέση με ανταπόδοση.»

Υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση
«Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε βάρος του λαού και των παιδιών του», τονίζει η Συσπείρωση και ζητά «… εδώ και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες χωρίς να σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία».

Δ.Π.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti