Digital Marketing Σεμινάρια για να Βρεις Δουλειά

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2023 17:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Digital Marketing Σεμινάρια για να Βρεις Δουλειά

Ψάχνετε για δουλειά; Ό,τι και να έχετε σπουδάσει, ή ακόμα και να μην έχετε σπουδάσει καθόλου (απόφοιτος λυκείου), υπάρχει ένας κλάδος που έχει συνεχώς ανάγκη για νέους υποψηφίους.

Αυτός δεν είναι άλλος από το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) που έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί τον πυρήνα της προώθησης και της επιτυχίας για πολλές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Σίμο Κοσμετάτο, υπεύθυνο εκπαίδευσης σε digital marketing σεμινάρια “έχουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια εκατοντάδες νέους ανθρώπους που εκπαιδεύονται στο digital marketing χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία και να τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει τα δικά μας σεμινάρια με πρακτικό τρόπο, για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν, να εφαρμόσουν και να φέρουν αποτελέσματα, δηλαδή να βρουν μια καλή δουλειά για αρχή και, φυσικά μετά, να την κρατήσουν”.

Γιατί οι νέοι είναι ιδανικοί για υποψήφιοι
Οι νέοι άνθρωποι είναι συχνά ιδανικοί υποψήφιοι για θέσεις στον τομέα του ψηφιακού marketing για πολλούς λόγους:

Ευκολία στη χρήση τεχνολογίας: Οι νέοι μεγαλώνουν με την τεχνολογία και είναι συχνά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες, τα κοινωνικά δίκτυα και τις συσκευές. Αυτό τους καθιστά φυσικούς χρήστες της ψηφιακής κοινωνίας και πιο πρόθυμους να εξερευνήσουν και να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες στον τομέα του marketing.

Κοινωνικά δίκτυα: Οι νέοι είναι συχνά εξοικειωμένοι με τη χρήση κοινωνικών δικτύων και κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι πλατφόρμες. Αυτό είναι σημαντικό για τη διαχείριση στρατηγιών κοινωνικών μέσων επικοινωνίας.

Δημιουργικότητα: Οι νέοι συχνά έχουν δημιουργική προσέγγιση στο ψηφιακό περιεχόμενο και μπορούν να παράγουν πρωτότυπες ιδέες για περιεχόμενο και καμπάνιες.

Επικοινωνιακές δεξιότητες: Οι νέοι είναι συχνά καλοί στη γραπτή και προφορική επικοινωνία στον ψηφιακό χώρο, καθώς έχουν εμπειρία στη συνομιλία μέσω μηνυμάτων, email, κοινωνικών δικτύων και άλλων ψηφιακών μέσων.

Ευελιξία και ανοιχτοί στην εκμάθηση: Οι νέοι είναι συχνά πιο ευέλικτοι και ανοικτοί στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και εργαλείων. Ο τομέας του ψηφιακού marketing εξελίσσεται συνεχώς, και η διάθεση για την εκμάθηση νέων τεχνολογιών και τάσεων είναι σημαντική.


Τι είναι όμως το ψηφιακό μάρκετινγκ; (digital marketing)
Το ψηφιακό μάρκετινγκ χρησιμοποιεί πολλά εργαλεία και τεχνικές για την εκτέλεση αποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ για να προωθήσει μια εταιρεία.

Παρακάτω μερικά από τα βασικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ:

Ιστότοπος (Website): Ένας καλός ιστότοπος αποτελεί τη βάση της ψηφιακής παρουσίας μιας επιχείρησης. Αποτελεί τον τόπο όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας εταιρείας.

Κοινωνικά Μέσα (Social Media): Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram, το Tik Tok, το YouTube, το Pinterest, το Twitter και το LinkedIn χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και την αναζήτηση πελατών, καθώς και για την επικοινωνία με το κοινό.

Email Marketing: Η αποστολή email μηνυμάτων σε ενδιαφερόμενους πελάτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση προϊόντων, την αποστολή ενημερωτικών newsletter, και τη διατήρηση της σχέσης με τους πελάτες.

Μηχανές Αναζήτησης (Search Engines): Η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων (SEO) βοηθά στην εμφάνιση της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης στις μηχανές όπως η Google.

Διαφήμιση Pay-Per-Click (PPC): Περιλαμβάνει τη διαφήμιση μέσω πληρωμής για κλικ, όπου πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, όπως στο Google Ads, δηλαδή τη διαφήμιση στην Google.

Περιεχόμενο Μάρκετινγκ (Content Marketing): Η δημιουργία και διανομή ποιοτικού περιεχομένου, όπως άρθρα, βίντεο, blog posts, και περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενδυναμώσει την επίγνωση της επιχείρησής σας και να προσελκύσει πελάτες.

Αναλυτικά Εργαλεία (Analytics Tools): Εργαλεία όπως το Google Analytics βοηθούν να μετρήσετε την αποδοτικότητα των διαφημίσεών σας και τη συμπεριφορά των επισκεπτών στον ιστότοπό σας.

Αυτοματισμός Μάρκετινγκ (Marketing Automation): Χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση εργασιών όπως η αποστολή email, η διαχείριση κοινωνικών μέσων, και η παρακολούθηση πελατών.


Τι χρειάζεστε για να διεκδικήσετε μια θέση μάρκετινγκ;
Η αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένους ψηφιακούς επαγγελματίες έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους που αναζητούν καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Ένας νέος άνθρωπος μπορεί να εκπαιδευτεί πρακτικά με digital marketing σεμινάρια για να αποκτήσει σε 3 μήνες τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχει στον κλάδο.

Ας εξετάσουμε πώς τα σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά. Τι προσφέρουν τα αντίστοιχα σεμινάρια;

Εξειδίκευση: Η επένδυση σε σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ σας επιτρέπει να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως το SEO, το περιεχόμενο, τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλα. Αυτή η εξειδίκευση μπορεί να σας καθιστά πιο ελκυστικό ως υποψήφιο για θέσεις εργασίας. Αυτή την εξειδίκευση μπορείτε να τη βρείτε σε ένα σεμινάριο digital marketing,

Εμπειρία: Πολλά σεμινάρια συμπεριλαμβάνουν πρακτικά μέρη όπου μπορείτε να αποκτήσετε εμπειρία στην εφαρμογή των γνώσεών σας. Αυτή η εμπειρία μπορεί να ενισχύσει το βιογραφικό σας και να αυξήσει τις πιθανότητές σας για εύρεση εργασίας. Σεμινάρια που προσφέρουν πρακτική εφαρμογή σε δικά σας case study μπορούν να παρέχουν και την εμπειρία που χρειάζεστε για να πετύχετε.

Ενημέρωση: Ο ψηφιακός χώρος εξελίσσεται συνεχώς. Τα σεμινάρια σάς ενημερώνουν για τις τελευταίες τάσεις, εργαλεία και πρακτικές, κάτι που είναι κρίσιμο για την επιτυχία σας στον χώρο. Κάποια σεμινάρια προσφέρουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες ώστε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις.


Τι άλλο θα χρειαστείτε για να βρείτε δουλειά
Για να διεκδικήσετε μια θέση στον τομέα του μάρκετινγκ, θα χρειαστείτε τα εξής:

Εκπαίδευση και γνώση: Πρέπει να έχετε βασική γνώση των αρχών του μάρκετινγκ και των στρατηγικών μάρκετινγκ. Σπουδές σε σχετικά πεδία, όπως μάρκετινγκ, επικοινωνία, ή επιχειρησιακή διοίκηση, μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δεξιότητες: Θα πρέπει να έχετε δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων, ψηφιακό μάρκετινγκ, διαχείριση κοινωνικών μέσων, στρατηγική περιεχομένου και άλλες σχετικές δεξιότητες.

Προσωπικό χαρακτήρα και πάθος: Το πάθος για το μάρκετινγκ και η δέσμευση για την επιτυχία είναι σημαντικά χαρακτηριστικά.

Κατανόηση των ψηφιακών μέσων: Στον σύγχρονο κόσμο, η κατανόηση των ψηφιακών μέσων και των εργαλείων είναι ζωτικής σημασίας.


Τι παροχές έχετε από ένα πρακτικό digital marketing σεμινάριο
Οι παροχές που προσφέρονται σε ένα σεμινάριο Digital Marketing για 1 χρόνο είναι σημαντικές για αρκετούς λόγους:

Προσωποποίηση και Υποστήριξη για Case Study: Η απεριόριστη προσωποποιημένη υποστήριξη για δικά σας case study σάς βοηθά να εφαρμόσετε τις γνώσεις που αποκτάτε στην πράξη. Αυτό είναι σημαντικό για την κατανόηση του πώς οι στρατηγικές Digital Marketing μπορούν να εφαρμοστούν στη δική σας κατάσταση.

Ζωντανή Υποστήριξη: Η ζωντανή υποστήριξη σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες εξασφαλίζει ότι μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις και να λαμβάνετε άμεση απάντηση. Αυτό βοηθά στην επίλυση αποριών και στην ενίσχυση της κατανόησης.

Υποστήριξη μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας: Η πρόσβαση σε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα υποστήριξης για επαγγελματίες του Marketing σας προσφέρει πρόσθετη εγγύηση ότι θα λάβετε υψηλής ποιότητας υποστήριξη από έμπειρους επαγγελματίες. Δείτε για παράδειγμα την πλατφόρμα Marketing PRO που υπάρχει στην αγορά.

Επαναλήψεις στην Ύλη: Η δυνατότητα απεριόριστων επαναλήψεων στην ύλη είναι σημαντική για την εμβάθυνση στις γνώσεις σας και για την απόκτηση επιπρόσθετων πληροφοριών σε περίπτωση που χρειαστεί να επαναλάβετε κάποια θέματα.

Ανανέωση της Ύλης: Ο ψηφιακός κόσμος αλλάζει συνεχώς. Η υπόσχεση απεριόριστης ανανέωσης της ύλης διασφαλίζει ότι θα παραμείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα του Digital Marketing.

Συμμετοχή σε Live μαθήματα: Η δυνατότητα απεριόριστης συμμετοχής σε ζωντανά μαθήματα σας επιτρέπει να διατηρείτε τη συνομιλία με τους εκπαιδευτές και τους συμμαθητές σας, δίνοντάς σας περισσότερες ευκαιρίες για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών.

Σύμφωνα με το Σίμο Κοσμετάτο, υπεύθυνο εκπαίδευσης σε σεμινάρια digital marketing, αν ένας νέος, που έχει άνεση στα social media, εκπαιδευτεί κοντά μας για 3 μήνες, τότε μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να αναζητήσει δουλειά σε διαφορετικούς τομείς.

9 Ευκαιρίες εργασίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ
Η αποφοίτηση από ένα πρακτικό σεμινάριο στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορεί να ανοίξει πολλές ευκαιρίες εργασίας. Εδώ είναι μερικές από τις δυνητικές επιλογές:
    
Ψηφιακός Μάρκετερ: Μπορείτε να εργαστείτε ως ψηφιακός μάρκετερ για επιχειρήσεις ή ψηφιακά πρακτορεία, βοηθώντας τους να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο.

Διαχειριστής Κοινωνικών Δικτύων: Μπορείτε να διαχειριστείτε τα προφίλ κοινωνικών μέσων επικοινωνίας ενός brand ή ενός ατόμου, να δημιουργήσετε περιεχόμενο και να το διαχειριστείτε, ανταποκρινόμενοι σε σχόλια και αναλύοντας την απόδοση.
    
Ειδικός στο SEO: Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι κρίσιμη για την ορατότητα του δικτυακού τόπου ενός brand. Μπορείτε να εξειδικευτείτε στο SEO και να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την θέση τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Δημιουργός Περιεχομένου: Μπορείτε να γίνετε συγγραφέας, σχεδιαστής, φωτογράφος ή παραγωγός βίντεο και να δημιουργείτε περιεχόμενο που θα χρησιμοποιηθεί σε ιστοσελίδες, κοινωνικά μέσα και άλλα ψηφιακά κανάλια.

Email Marketing Specialist: Μπορείτε να αναλάβετε τον σχεδιασμό και τη διαχείριση καμπανιών email marketing, βοηθώντας τις εταιρείες να συνδεθούν με το κοινό τους μέσω email.

Διαχειριστής διαφημίσεων (Ad Manager): Μπορείτε να εξειδικευτείτε στη διαχείριση διαφημίσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως Google Ads, Facebook Ads, κ.λπ.

Εξειδικευμένος στο Analytics: Μπορείτε να μάθετε πώς να αναλύετε τα δεδομένα ψηφιακού μάρκετινγκ για να προβλέπετε τάσεις, να μετράτε απόδοση και να βελτιώνετε στρατηγικές.

Επικοινωνία με τον Πελάτη (Customer Relationship Management - CRM): Μπορείτε να εργαστείτε ως ειδικός στη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, βοηθώντας τις εταιρείες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν επικοινωνία με τους πελάτες τους μέσω ψηφιακών καναλιών.

Επιχειρηματικότητα: Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ψηφιακού μάρκετινγκ, προσφέροντας υπηρεσίες σε μικρές επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η απόκτηση εμπειρίας στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τις δικές σας ενδιαφέρουσες και δεξιότητες για να επιλέξετε τον κατάλληλο δρόμο στη σταδιοδρομία σας στον τομέα αυτόν.


Πως να ξεκινήσετε στο ψηφιακό μάρκετινγκ
Σύμφωνα με το Σίμο Κοσμετάτο, είναι απλό να ξεκινήσει κάποιος. “Αφού βρει κάποιος το σεμινάριο της επιλογής του, κάνει την εγγραφή και ξεκινάει την εκπαίδευση. Μετά συμπληρώνει σωστά το βιογραφικό του και βγαίνει στην αγορά είτε σε εταιρείες που ψάχνουν αντίστοιχες θέσεις, είτε σε διαφημιστικές, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας για να προσφέρει αυτά που έχει μάθει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.”

“Εμείς προσφέρουμε 3 φάσεις σε κάθε σεμινάριο, εκπαίδευση, επανάληψη και πρακτική εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να προσφέρουμε παράλληλα γνώση και εμπειρία. Την ίδια στιγμή με το τεράστιο πακέτο υποστήριξης που παρέχουμε για 1 χρόνο και τα αποκλειστικά εργαλεία, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε κοντά σε όσους εκπαιδεύονται για να τους προσφέρουμε απεριόριστη υποστήριξη μέχρι να βρουν τη δουλειά που θέλουν και να είναι αποτελεσματικοί σε αυτή”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti