Οι δημοφιλείς προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Aυξημένη κινητικότητα στις κρατήσεις

Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2023 14:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι δημοφιλείς προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να «πέφτει» φέτος Σάββατο και ο καλός καιρός που επικρατεί έως τώρα, να μη δημιουργούν τις συνθήκες για το «πρώτο τριήμερο του χειμώνα», ωστόσο παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στις κρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

«Πέρυσι, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι προ-κρατήσεις κατέγραφαν ποσοστά της τάξεως του 51%-95%, ανάλογα ποσοστά καταγράφουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά η ημέρα της εθνικής εορτής «πέφτει» Σάββατο, ενώ πέρυσι ήταν Παρασκευή όπου οι ταξιδιώτες μπορούσαν να βρεθούν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων από την Πέμπτη το απόγευμα» σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Ο κ. Μπάκας εκτιμά ότι η κινητικότητα θα ενταθεί την προσεχή εβδομάδα και οι προ-κρατήσεις θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα του 85%-95% ιδιαίτερα στους δημοφιλείς ορεινούς χειμερινούς προορισμούς.

Στην Αράχωβα, οι προ-κρατήσεις σε διαμερίσματα ή κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης για την περίοδο από 27 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου, άγγιζαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου το 70%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 353 έως 468 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις.

Στο Μέτσοβο, αγγίζουν το 65% ενώ οι τιμές αντίστοιχα κυμαίνονται από 250 έως 270 ευρώ, για κατοικίες 75-85 τμ σε απόσταση 200-300 μέτρων από το κέντρο.

Στα Καλάβρυτα, οι προκρατήσεις φτάνουν το 84% και οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 379 έως 515 ευρώ.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Οι προκρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα αγγίζουν το 95%, 85% και 95% αντίστοιχα, ενώ οι τιμές για το τριήμερο κυμαίνονται από 310 έως και 705 ευρώ.

Το 75% αγγίζουν οι προκρατήσεις στο Καρπενήσι με τιμές για δύο διανυκτερεύσεις από 255 έως 499 ευρώ.

Στην πόλη των Ιωαννίνων, τέλος, ήδη καταγράφονται πληρότητες που φτάνουν τον 81% βάσει των προκρατήσεων σε κατοικίες και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης με τιμές για το τριήμερο από 216 ευρώ έως και 240 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti