Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Κάθετα αντίθετη στο κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛ.ΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Ομοσπονδίας

Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2023 17:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Κάθετα αντίθετη στο κλείσιμο υποκαταστημάτων ΕΛ.ΤΑ

Την πλήρη αντίθεσή της στα «λουκέτα» και τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. εξέφρασε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα της αγοράς για ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. απασχόλησε -μεταξύ άλλων- τις εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, όπου οι συζητήσεις των μελών κατέληξαν σε ομόφωνο ψήφισμα για το θέμα.

Αίτημα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. είναι να βρεθεί λύση από διοίκηση, Κυβέρνηση και υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί «μόνιμα και σε τιμές προσιτές καθολική ταχυδρομική υπηρεσία».

Αναλυτικά, στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας, τα μέλη:
- Εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους και τη δυσαρέσκειά τους για το μπαράζ «λουκέτων» και γενικά για τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. σε όλη την χώρα.

- Τονίζουν ότι η απόφαση της νέας διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. για αναδιοργάνωση του οργανισμού επηρεάζει ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των επιχειρηματιών αλλά και των πελατών τους, δίχως να υπολογίζονται οι ταχυδρομικές και χρηματοοικονομικές ανάγκες τους. Επιχειρηματίες και πελάτες τους από πολλές περιοχές της χώρας, ύστερα από τις νέες αποφάσεις, θα χρειάζεται να διανύουν απόσταση 40 ή και παραπάνω χιλιομέτρων προκειμένου να προσεγγίσουν το πλησιέστερο ταχυδρομείο, επηρεάζοντας την κοινωνική, οικονομική ζωή τους και δραστηριότητα.

- Επισημαίνουν ότι εν έτει 2023 η διοίκηση θα έπρεπε να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της στοχεύοντας στην αναβάθμιση και στελέχωση με επαρκές μόνιμο προσωπικό και όχι να προχωρά σε «κατέβασμα των ρολών» σε 141 καταστήματα από τα 620 που λειτουργούσαν πριν την έναρξη του σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Είναι σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα της αγοράς για ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες. Για τους λόγους αυτούς,

- Στηρίζουν κάθε προσπάθεια και δράση που θα πραγματοποιηθεί στα κατά τόπους Σωματεία – μέλη μας για τη μη υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

- Καλούν τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσουν για την άμεση άρση της απόφασης για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και να εξετάσουν τη βέλτιστη δυνατή λύση προκειμένου να διασφαλιστεί μόνιμα και σε τιμές προσιτές καθολική ταχυδρομική υπηρεσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti