Ξεκινούν επιτροπές εποπτείας αξιολόγησης για τους υπαλλήλους των Δήμων

Με απόφαση ΥΠΕΣ

Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2023 07:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν επιτροπές εποπτείας αξιολόγησης για τους υπαλλήλους των Δήμων

Επιτροπή Εποπτείας Αξιολόγησης συστήνεται για το σύνολο των υπαλλήλων των δήμων, με Απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χαραλαμπογιάννη, βάσει του ν. 4940/2022 που αφορά στην αξιολόγηση και στοχοθεσία στον Δημόσιο τομέα. Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Έργο της Επιτροπής είναι:

α) η εξέταση των ενστάσεων των αξιολογούμενων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 14 και στην παρ. 5 του άρθρου 15 του ν. 4940/2022,

β) ο έλεγχος και η έγκριση των εκθέσεων αξιολόγησης υπαλλήλων του άρθρου 13 του ν. 4940/2022, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 6 του άρθρου 15 του ίδιου νόμου,

γ) η εξέταση των εισηγήσεων των καθ’ ύλην αρμόδιων μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 8 και την παρ. 11 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022, και η λήψη σχετικών διορθωτικών μέτρων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 7 του άρθρου 15 του ίδιου νόμου.

Με άλλη Απόφαση της υφυπουργού συστήνεται παρόμοια Επιτροπή Εποπτείας Αξιολόγησης για το σύνολο των υπαλλήλων της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των Υπουργείων, περιλαμβανομένων όλων των γραμματειών, των διοικητικών τομέων, των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων που εποπτεύονται από αυτά, με έδρα το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Διοικητικής Ανασυγκρότησης).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti