Στην Philoxenia για τουριστική προβολή 8 δήμοι της Πελοποννήσου

Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2023 12:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Philoxenia για τουριστική προβολή 8 δήμοι της Πελοποννήσου

Από την Παρασκευή (10/11) και για τρεις ημέρες θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia οκτώ Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τις συναντήσεις και τη σύναψη συμφωνιών με σημαντικούς εμπορικούς επισκέπτες. Με στόχο μια ακόμα καλύτερη, τουριστικά, επόμενη χρονιά και η γνωριμία με τους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης, που θα περάσουν τις πύλες της διοργάνωσης στο τριήμερο της λειτουργίας της.

Από τους 8 Δήμους που συμμετέχουν με το περίπτερο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, απουσιάζει η Σπάρτη που κατέχει το ισχυρότερο brand name. Ωστόσο, συμμετέχουν περιοχές με ισχυρή τουριστική προσωπικότητα. Αναλυτικά:

- Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, ο τόπος του πορτοκαλιού και μία από τις μακροβιότερες, με ιστορία 5.000 ετών, συνεχώς κατοικούμενες πόλεις, πρωταγωνιστεί στη μυθολογία αλλά και στην ιστορία… Οι Μυκήνες, το πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της εποχής του χαλκού στην Ελλάδα, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, μαζί με την Ακρόπολη και το βασίλειο του Αγαμέμνονα, κάνουν τον προορισμό διακριτό, μοναδικό.

- O Δήμος Γορτυνίας, ενώνει την Ορθοδοξία με την Επανάσταση, με τον μεγάλο Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων… Ο μύθος, η παράδοση, η ήπια ή άλλοτε άγρια ομορφιά της φύσης, κι ανάμεσά της, τα πανέμορφα πέτρινα χωριά, σαν αετοφωλιές στα βουνά της, τα μυθικά ποτάμια της, τα Μουσεία της, τα ιστορικά Μοναστήρια της, και μια διακριτή γαστρονομία και παράδοση, τον καθιστούν σπουδαίο προορισμό και τον χειμώνα.

O Δήμος Γορτυνίας στη φετινή Philoxenia προβάλλει το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, το οποίο αποτελεί έναν διακριτό στην Ελλάδα τουριστικό προορισμό, που αναδεικνύει τον αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Το Μουσείο για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, στοχαστή και πολιτικό Μίκη Θεοδωράκη, φιλοξενεί εκθέματα από το έργο και τους αγώνες του, και καταγράφει διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Ο Δήμος Επιδαύρου, ο πιο θεατρικός δήμος της χώρας, γνωστός σε όλον τον κόσμο, κορυφαίος ιστορικός τόπος, με το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο, το πιο διάσημο μετά την Ακρόπολη μνημείο της Ελλάδας, στο θέατρο του οποίου διεξάγεται από το 1954 το φεστιβάλ Επιδαύρου. Εκεί, οι πρώτοι παραστάτες από όλο τον ελλαδικό χώρο, ορκίστηκαν και συνυπέγραψαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, πριν από 202 χρόνια… Ένα υπέροχο σύνολο, με τα χρώματα της ιστορίας, του πολιτισμού, της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας. Του χθες και του σύγχρονου σήμερα.

- Ο Δήμος Ερμιονίδας, ένα κοσμοπολίτικο …"νησί", προσβάσιμος από στεριά και θάλασσα στους επισκέπτες του, προσφέρει, πέρα από τη φυσική ομορφιά των δαντελωτών ακρογιαλιών του, σπουδαίες εμπειρίες, με εναλλακτικές δραστηριότητες, ενώ έχει διακριτή θέση στον θρησκευτικό, γαμήλιο και θαλάσσιο τουρισμό. Το σπήλαιο Φραγχθί, ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια της Ευρώπης, οι γραφικοί ταρσανάδες, οι αρχαιολογικοί τόποι, οι υπεραιωνόβιες ελιές, μαζί με το ρόδι Ερμιόνης αποτελούν ισχυρή επωνυμία για την περιοχή.

- Ο Δήμος Καλαμάτας, μια πόλη ζωντανή, απλωμένη κάτω από το κάστρο της, με τις ωραίες παραλίες της, κινείται ανάμεσα στους δρόμους της ελιάς, της γαστρονομίας και ενός σύγχρονου τρόπου ζωής. Η Καλαμάτα, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου και κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, με εξαιρετικές υποδομές, είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος διεθνής τουριστικός προορισμός.

- Ο Δήμος Κορινθίων, με τις θαυμάσιες παραλίες, με μια μαγική από κάθε άποψη φύση, προικισμένη με φυσικά αξιοθέατα αλλά και με ιστορία… Η Ακροκόρινθος, το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, μεγάλα ιστορικά φορτία αναμεμιγμένα με το σήμερα… Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με τον εναλλακτικό τουρισμό, με θαυμάσια προϊόντα διακριτά στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας…

- Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις. Η θάλασσα εναλλάσσεται με τους ελαιώνες, τις καστανιές, τα ελατοδάση. Με έδρα το Άστρος, με τα όμορφα Άνω Δολιανά, με τα πυργόσπιτα της Καστάνιτσας με το Αρκαδικό χωριό, με παραδοσιακούς οικισμούς και πλήθος φεστιβαλικών εκδηλώσεων και γιορτών, αποτελεί έναν …απόλυτα φιλόξενο δήμο.

- Ο Δήμος Τρίπολης, θα είναι για πάντα ο πρωταγωνιστής της Επανάστασης, του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Η πόλη, που μέσα από τα Μουσεία της και όχι μόνο δείχνει και διδάσκει την ιστορία, βρίσκει τον βηματισμό και την σύγχρονη ταυτότητά της μέσα από τα θαυμάσια νεοκλασικά της, τις όμορφες και πολύβουες πλατείες της, τα γραφικά καφενεία και τα μαγειρεία της, με τα εξαιρετικά τοπικά της προϊόντα.

Σημειώνεται ότι στη φετινή Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών είναι 211 και οι έμμεσες 90, με το σύνολο να αθροίζεται σε 301 εκθέτες και την αύξηση να φτάνει σε περίπου 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης. Συνολικά, οι χώρες των εκθετών στη Philoxenia είναι 17: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία –που είναι και η Τιμώμενη Χώρα- Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti