Εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Σπάρτη

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2023 17:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Σπάρτη


Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία, ενώ παράλληλα γιόρτασαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Την κυριώνυμη ημέρα της γιορτής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος προέστη στον πανηγυρικό όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο σεπτός ποιμενάρχης ευχήθηκε «η Υπεραγία Θεοτόκος να έχει όλους τους πιστούς υπό την σκέπη της», ενώ ιδιαίτερα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «η Παναγία να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η πατρίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η τέλεση της δοξολογίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συνταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών, Νεκτάριος Βασιλειάδης, ο οποίος αφού επεσήμανε τον άρρηκτο δεσμό της ορθόδοξης πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, επιχείρησε μία αναδρομή σε ένδοξες στιγμές των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Μάλιστα, έκλεισε τον λόγο του, υπογραμμίζοντας «τις σύγχρονες προκλήσεις, στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν όσοι έχουν αναλάβει την θωράκιση και προστασία της πατρίδας».

Τέλος, οι επίσημοι μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ευστάθιο και αποδόθηκαν τιμές.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti