Χειροθεσία Αναγνώστη στην Γκοριτσά κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2023 16:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χειροθεσία Αναγνώστη στην Γκοριτσά κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό

Την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τίμησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Eκκλησία. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον φερώνυμο ενοριακό ιερό ναό Γκοριτσάς, τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς χριστιανούς που είχαν κατακλύσει τον ναό, ο σεπτός ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορεί να αντλήσει κάθε χριστιανός από τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Ακολούθως, ο σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο του χωριού, τον Νικόλαο Αγγελέτο, τον οποίο εκθείασε για το ήθος του προτρέποντάς τον να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της αρετής.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο ποιμενάρχης πρόσφερε από μία εικόνα, ως ευλογία, στον κ. Λάζαρο Νοχό, ο οποίος διακονεί την Ενορία, για περισσότερα από σαράντα χρόνια, από την θέση του Επιτρόπου, καθώς και στις κυρίες Αντωνία Βουλουμάνου και Ειρήνη Γρίβα, οι οποίες για πενήντα περίπου έτη προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από το αναλόγιο του ναού.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti