Επιδρομή 14 ημερών της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

9 συλλήψεις απέφερε η επιχείρηση στη Λακωνία

Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2023 17:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιδρομή 14 ημερών της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Στους δρόμους βγήκε και πάλι η ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο, διενεργώντας ευρείες επιχειρήσεις κατά το διάστημα 16 έως 29 Νοεμβρίου και στους 5 νομούς της περιφέρειας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, έγιναν έλεγχοι σε 958 άτομα, εκ των οποίων 767 ήταν ημεδαποί και 191 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 719 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 75 άτομα, από τα οποία 62 ήταν ημεδαποί και 13 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 35 άτομα.

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν 9 άτομα ως εξής: 1 ημεδαπός για ναρκωτικά, 6 ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξάλλου, στη διάρκεια των επιχειρήσεων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν συνολικά 202 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης στη Λακωνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti