Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού για τον Δεκέμβριο

Για νοικοκυριά, ευάλωτους καταναλωτές, αγρότες

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023 07:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού για τον Δεκέμβριο

Τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/11) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια αφορούν σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Συγκεκριμένα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 60 €/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον, για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Δεκέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 34,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti