«Διαβεβαίωση» για εκπλήρωση της αποστολής του έδωσε ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας Θεόφιλος

Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2023 16:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Διαβεβαίωση» για εκπλήρωση της αποστολής του έδωσε ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας Θεόφιλος

Η Τελετή Διαβεβαιώσεως του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Επισκοπείο στη Σπάρτη.

Κατά τη σύντομη αυτή τελετή, ενώπιον του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της ΙΜΜΣ, ο Επίσκοπος Θεόφιλος, έδωσε τη «διαβεβαίωση» όπως προβλέπεται από το εκκλησιαστικό τυπικό. Δηλαδή, την τήρηση των αποστολικών και συνοδικών κανόνων και την υπακοή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον σεπτό ποιμενάρχη κ. Ευστάθιο, πλησίον του οποίου θα βρίσκεται ως επίκουρος και βοηθός.

Στην προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας, ο οποίος κοσμείται με πολλά χαρίσματα, θα επιτελέσει στο ακέραιο τα πνευματικά διακονήματα» που ο ίδιος θα του αναθέσει, «μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης», ενώ του ευχήθηκε «στις δύσκολες στιγμές της διακονίας του να φωτίζεται από την χάρη του Τριαδικού Θεού και της Παναγίας μας».

Ο Βοηθός Επίσκοπος της ΙΜΜΣ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε αρχικά «τον Πανάγαθο Θεό, για την υψηλή αποστολή» την οποία του ανέθεσε, την προστάτιδά του Υπεραγία Θεοτόκο, τον Μητροπολίτη Ευστάθιο «για την πατρική αγάπη, την πνευματική καθοδήγηση και την τιμητική εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο», καθώς και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή του. Ακολούθως, υποσχέθηκε ότι, «σε πνεύμα αγάπης, σεβασμού  και εργατικότητας», θα καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια», ώστε να αποδειχθεί «αντάξιος της εμπιστοσύνης του σεβασμιωτάτου και να προσφέρει σε ό,τι του ζητηθεί, «για τη δόξα της τοπικής Εκκλησίας, τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό του πολυποίκιλου πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου Αυτής».

Στη συνέχεια, ο θεοφιλέστατος κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε τους κληρικούς της ΙΜΜΣ, τον ηγούμενο π. Εφραίμ Μιλτιάδου και την αδελφότητα της ΙΜ Αγίων Τεσσαράκοντα, καθώς και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες στα γραφεία της Μητρόπολης. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε να τον συνοδεύει η ευλογία των τριών Αγίων Επισκόπων Λακεδαιμονίας, Θεοκλήτου, Γρηγορίου και Ανανία.


φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti