Γιόρτασε τον πολιούχο του με λαμπρότητα ο Μυστράς

Ευστάθιος: «Φωτεινό παράδειγμα πίστης, σύνεσης και υπομονής ο Άγιος Σπυρίδωνας»

Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2023 13:03 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιόρτασε τον πολιούχο του με λαμπρότητα ο Μυστράς

Τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του, Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μυστράς, το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και πιστών από την περιοχή και όχι μόνο.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα (11/12), εψάλη ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τρίτη (12/12), τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Για τον τιμώμενο Άγιο και τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον θαυμαστό βίο του μίλησε ο ιεροκήρυκας της τοπικής Εκκλησίας, πανοσ. αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στους κεντρικούς δρόμους του Μυστρά, υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης.  

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, επισφραγίζοντας την λαμπρή πανήγυρη, ευχήθηκε σε όλους τους Μυστριώτες «να έχουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστης, σύνεσης και υπομονής».

Η ιστορία της εικόνας
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος που κοσμεί τον ναό, είναι πιστό αντίγραφο του «εν Κερκύρα λειψάνου του», έργο του αγιογράφου Αντωνίου Μοσχονά, που δημιουργήθηκε το 1921, με δαπάνη του αειμνήστου Κερκυραίου πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Σπάρτης, Σπυρίδωνος Μπαφέρνου, και μαθητών του. Για τον λόγο αυτό, κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, πανηγυρίζει η Φιλαρμονική Σπάρτης με Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και συμμετοχή στην καθιερωμένη λιτανεία.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti