Εισηγητής του προϋπολογισμού για το 2024 ο Νεοκλής Κρητικός

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2023 09:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εισηγητής του προϋπολογισμού για το 2024 ο Νεοκλής Κρητικός

Στην Ολομέλεια της Βουλής ως ειδικός εισηγητής του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024, μίλησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Στην εισήγησή του, ο κ. Κρητικός επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2024 στρέφεται στην εισαγωγή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ως βασικούς στόχους την αύξηση των εισοδημάτων των απασχολούμενων, την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, προκειμένου να κατανεμηθούν ορθότερα τα φορολογικά βάρη στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Για τον βουλευτή Λακωνίας ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, εντός του τρέχοντος έτους, αποτέλεσε η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, μετά από 12 συναπτά έτη, από τρεις από τους τέσσερις επενδυτικούς οίκους που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η εξέλιξη αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο κ. Κρητικός, καθώς, μεταξύ άλλων, διασφαλίζει την ομαλή πρόσβαση στις αγορές, μειώνει το κόστος χρηματοδότησης της χώρας και των πιστωτικών ιδρυμάτων και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Τέλος, ο βουλευτής Λακωνίας έκλεισε την εισήγησή του παροτρύνοντας το σύνολο των συναδέλφων του βουλευτών να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2024, τον οποίο χαρακτηριστικά αποκάλεσε «προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti